Hirdetés

Napi büntetés: youtuberek Mario Kart-stílusú lövedékekkel rongáltak meg egy autót

|

Ilyen az, amikor a teknőspáncél nagy erővel találkozik a kocsikasztnival.

Hirdetés

Számos szürreális dolgot próbáltak már ki vállalkozó szellemű őrültek, amióta létezik internet és közösségi média, ahol ezekkel ki lehet tűnni, ezekre komplett műsorokat is húztak fel (elég csak a Jackassre vagy egy kevésbé extrémre, a Mythbustersre gondolni). A YouTube nagyban megkönnyíti azt, hogy ezek a merész próbálkozások rengeteg emberhez eljuthassanak, és vannak  olyan tartalomgyártók, akik kifejezetten az őrült kísérletek kedvéért üzemeltetik csatornájukat. 

A videómegosztón No Bitrate néven ismert Alex Corea például arra a tematikára bazíroz, hogy "a lehető leghülyébb és legveszélyesebb dolgokat építi meg, ami még a YouTube-on megengedett", ugyanakkor a videók sokkal többek agyatlan ámokfutásoknál: a szórakoztatás mellett igyekszik hasznos információkat is átadni a fizikával, a matematikával és a kísérletezéssel kapcsolatban. 

Hirdetés

Corea legutóbbi vállalása hasonlóan ambiciózus, mint a korábbiak: megpróbálta elsőként létrehozni a Mario Kart zöld teknőspáncéljainak valósághű változatát a lehető legjobban támaszkodva a játékokban látott modellekre, majd félretéve azokat az elemeket, amelyek lehetetlenné teszik a megvalósítást.

Sok spekulációra volt szükség a való világba való átültetésre, például annak tekintetében, hogy a lövedékek megfelelő méretűek legyenek és hogy kiszámítsa, ezeknek milyen sebességgel kell haladniuk ahhoz, hogy a játékokban látható károkhoz hasonlót okozzanak. Majd jött a következő kihívás, hogy hogyan lehet egy mozgó autó tetejéről kilőni a lövedékeket.

Végül sikerült megoldani mindent, de Alexék látszólag nem vitték túlzásba a biztonsági intézkedéseket, szóval lehetőség szerint ne ismételjétek meg otthon. Mindazonáltal az eredmény hihetetlen lett - még ha kicsit el is tér a Mario Kartban látottaktól -, csak fél óra, érdemes rászánni az időt:  

Ha bejött a videó, lessetek rá a No Bitrate csatornára, mert akadnak ott más videojátékos témájú tartalmak (például Wario, Sonic, Resident Evil és Twitch) is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)