Hirdetés

Meghal az iWiW, búcsúzzunk szépen

|

De most tényleg. Az évek óta tartó haláltusa most véget ér, úgyhogy búcsúznunk kell a magyar közösségi portáltól, az IWIW-től.

Hirdetés

Ha emlékeztek még a jelszavatokra, akkor most itt az utolsó alkalmak egyike, hogy még egy kört tegyetek abban a csodában, ami magyar internetes társadalom bölcsője volt. Vagy valami hasonló.

Az iWiW június 30-án bezárja kapuit. Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója ma hozta nyilvánosságra a hírt, hogy Magyarország közösségi oldala nem egész két hónap múlva végleg eltűnik az internetről. Ugyan az utóbbi pár évben már nagyon keveset hallottunk róla, sőt, megkockáztatom, hogy a mostani 15 évesek talán nem is tudják, hogy mi az, volt idő, amikor az iWiW a leglátogatottabb portál volt kis hazánkban.

"Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban, ezt tőle elvitatni nem lehet. Az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni, és érthető, hogy ezt inkább egy nagyobb presztízsű, nemzetközi oldalon teszik meg, ahol ráadásul külföldi ismerősökkel is kapcsolatba léphetnek. Sok más ország tapasztalatait látván azt gondolom, szép az az öt év, amíg a két közösségi site meg tudott lenni egymás mellett, ám a folytatást a fentiek tükrében már nem láttuk ésszerűnek, így a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésünket már nem hosszabbítjuk meg" - nyilatkozta Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója.

A szebb napokat is látott közösségi oldal haláltusája 2010 óta tart, amikor is a Facebookként emlegetett kék szörny átvette a hatalmat. Azóta folyamatosan esett a látogatottsága, de az Origo ennek ellenére még évekig fenntartotta az oldalt. Most még lementhetitek a profilotokat, hogy megmutathassátok majd az 'onokáknak, hogy ilyen is volt.

Ez van, pajtások, véget ért egy korszak. Tessék szépen még egyszer utoljára felmenni, továbbküldeni egy-két levelet, hogy lekerüljön rólatok a rontás, és könnyeitek nyelve rákattintani a 2006 óta a spam mappátokban pihenő pénisznagyobbítós üzenetre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)