Hirdetés

Lopással vádolják a The First Descendant fejlesztőit

|

A free-to-play sci-fi TPS olyan elemeket tartalmaz, amik kísértetiesen hasonlítanak egy másik népszerű online játékban látottakhoz.

Hirdetés

Június végén rajtolt el Steamen a Nexon Unreal Engine 5-tel készült, ingyenesen játszható looter shootere, a The First Descendant, amelyben az emberiség túléléséért harcolhatunk egyedi képességekkel rendelkező harcosokkal, egyedül vagy akár kooperatívan is. A játék számos tartalmat kínál a looter shooter műfaj szerelmeseinek, akiknek semmit sem kell fizetniük ezekért, de azért itt is van Battle Pass azoknak, akik többet szeretnének kapni az ingyenes cuccoknál. 

A Destiny, a The Division, a Warframe és a többi szolgáltatásalapú lövölde elegyének tűnő alkotás erősen indított, bekerült a Steam legnépszerűbb címei közé, azonban nem minden szuper a játék körül. Egyrészt a steames értékelések nem kifejezetten éltetik, jelenleg az összesített értékelések alapján a megítélés meglehetősen vegyes: van, aki az optimalizatlanság miatt nem ajánlja, más azt nehezményezi, hogy csak 3 alap karakter ingyenes, az összes többit pénzért lehet feloldani. 

Hirdetés

Másrészt felmerült a plágium gyanúja is. Bár más videojátékokból inspirálódni nem bűn, azok tartalmait egy az egyben lemásolni már problémás. Márpedig egy új jelentés azt állítja, hogy a The First Descendantban található egyes elemek alig módosított utánzatai a Destiny 2-ben látottaknak. A Forbes által közzétett történetben Paul Tassi író hasonlította össze a két lövölde ikonjait és fegyverdizájnjait, amik esetében megfigyelhető a hasonlóság. Tassi szerint például a Nexon shooterében található Different Dream fantázianevű mesterlövészpuskát a Destiny 2-ben lévő IKELOS széria részleteiből rakták össze:

Van egy olyan pajzsos ellenség is, amelynek a közepén van egy gyenge pontja, és lényegében ugyanúgy reagál, mint a Destiny 2 Cabal Phalanxa, ha megütik, de a játékbeli ikonok közötti egyezések még durvábbak, nézzétek csak: 

Tassi szerint bár mindegyik esetében vannak apróbb finomítások, ez a "másold le a házimat anélkül, hogy úgy tűnjön, hogy lemásoltad" típusú helyzet, és ha nem is egyenesen a Destinyből vették át az egyes elemeket, akkor is szinte pontosan lemásolták őket kisebb változtatásokkal. A PCGamesN kapcsolatba lépett a Nexonnal, a The First Descendant kiadójával, hogy kommentálják a dolgot, de a hír írásának pillanatáig nem érkezett hivatalos állásfoglalás a stúdió részéről. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)