Hirdetés

Kiderült, hogy mikor érkezik a Star Citizenből kinőtt Squadron 42

|

Rengeteg víz le fog még folyni a Dunán, mire végre felszállási engedélyt kap a hosszú évek óta fejlesztett űreposz.

Hirdetés

Ezen a hétvégén zajlik a Chris Roberts (Wing Commander) alapította Cloud Imperium Games éves dzsemborija, a Star Citizen ünnepeként is felfogható CitizenCon, amelynek első napja vaskos meglepetést tartogatott azok számára is, akik nem követik szorosan figyelemmel a stúdió irgalmatlan összegeket felemésztő projektjeinek alakulását. Bejelentették ugyanis, hogy 2026-ban végre megjelenik Star Citizen univerzumába helyezett single-player űrkaland, a Squadron 42.

A sztárokkal (Gary Oldman, Mark Hamill, Gillian Anderson, Mark Strong, Liam Cunningham, Andy Serkis, John Rhys-Davies, Jack Huston, Eleanor Tomlinson, Harry Treadaway, Sophie Wu, Damson Idris, Eric Wareheim, Rhona Mitra, Henry Cavill és Ben Mendelsohn) teletűzdelt alkotásból a rendezvényen élőben prezentáltak egy demót, amely bár nem volt híján technikai gondoknak, lenyűgözően festett.

Hirdetés

Miután a CitizenCon közönségét megfelelő hangulatba hozta az űrcsatával tarkított bemutató, Chris Roberts sétált a színpadra, majd közölte, hogy a csapat biztos benne, hogy képes lesz tartani a 2026-os megjelenést, dacára annak, hogy a Squadron 42 meglehetősen nagy falat, a játékidejét 30-40 órára saccolja.

Mielőtt durrannának a még 2012-ben, a játék bejelentésekor behűtött pezsgők, ne felejtsük el, hogy a Cloud Imperium Games kezdettől fogva hadilábon áll a határidőkkel és megjelenési dátumokkal, nincs rá semmi garancia, hogy ezúttal másként lesz. Az persze már előrelépés, hogy legalább az eredetileg 2014-re ígért Squadron 42 esetében létezik egy időablaka a tervezett megjelenésnek, a nagyságrendekkel ambiciózusabb Star Citizen esetében viszont még 12 év és 729 millió összekalapozott dollár után sem lehet megsaccolni, hogy mikor érhet révbe a fejlesztés. Senkit sem hibáztatunk, aki már nem tud hinni benne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)