Hirdetés

Kapaszkodjatok meg: az XDefiant várakozások alatt teljesít

|

Mostanában tényleg nagyon durván rájár a rúd a Ubisoftra.

Hirdetés

Az Ubisoft egyik legújabb játéka, az XDefiant elmarad a várakozásoktól, ami újabb csapást jelent a vállalat számára, amely most egy nehéz időszakot él át. Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot megerősítette, hogy a játék a vártnál rosszabbul teljesít, és különösen kellemetlen a Star Wars Outlaws mellett, amely szintén a bevételi elvárások alatt maradt.

A francia kiadó nemrég bejelentette, hogy az Assassin's Creed Shadows megjelenése 2025 elejére tolódik, ami része a vállalatot érintő átfogó problémáknak. Emellett a cég vezetése belső vizsgálatot indított, hogy feltárják a gyengélkedő üzleti eredmények okait.

Hirdetés

A cég egyik legutóbbi kereskedelmi jelentésében Guillemot elismerte, hogy a második negyedév bevételi előrejelzéseit 30%-kal csökkentették. Külön kiemelte, hogy míg a Star Wars Outlaws gyenge teljesítménye jelentős hatással volt a bevételekre, az XDefiant is elmaradt a várakozásoktól, bár kisebb mértékben. Ez a bejelentés éles ellentétben áll azzal, amit az első negyedévben kommunikáltak, amikor a játék "biztató indulásáról" számoltak be.

Az XDefiant azonban komoly nehézségekkel küzd, különösen ami a játékosok számát és a játékban történő költéseket illeti. Az Insider Gaming korábbi jelentése szerint a játék nehezen éri el a 20 000 egyidejű játékost, és ha a helyzet nem javul a 3. szezon végéig, az XDefiant könnyen a megszűnés szélére sodródhat. Bár a fejlesztők cáfolták a játék haláláról szóló pletykákat, a napi aktív felhasználók (DAU) száma augusztusban 200 000 alá csökkent.

Az Ubisoft reményei szerint a játék a 3. szezonjával visszacsábíthatja a játékosokat és a bevételi források terén is javulásban bíznak, különösen a napi jutalomprogrammal tapasztalt 40%-os növekedés alapján. Ezen túlmenően a játék esetleges megjelenése a Steamen további lendületet adhat az XDefiantnek, hiszen az Ubisoft nemrégiben bejelentette, hogy több játéka is már a megjelenés napján elérhető lesz a platformon. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)