Hirdetés

Jól kezdett a Silent Hill 2 remake, a Konami már az eladott példányszámmal büszkélkedik

|

Nem csak a sajtó, a játékosok is szeretik a Bloober Team műhelyéből kikerült felújítást.

Hirdetés

Ne ítélj elsőre! - azt hiszem, ez a legfőbb tanulság, amivel a Silent Hill 2 remake szolgálhatott a játékostársadalomnak, amelynek nem elhanyagolható része már a bejelentés pillanatában temetni kezdte a Konami és a Bloober Team közös projektjét. Persze valahol érthető is ez a fajta hozzáállás, hiszen a japán kiadó számára hosszú évekig minden fontosabb volt a videojátékoknál, azt pedig, hogy milyen csúnyára sikerült a szakítása Hideo Kojimával, sokan máig képtelenek megbocsátani.

De 2001-es klasszikus teljes körű felújításával megbízott lengyel stúdió is rászolgált a bizalmatlanságra, elvégre sosem dolgozott korábban ekkora volumenű játékon, eddig megjelent címei pedig zömükben vegyes fogadtatásra találtak. Ugyanakkor a 2021-ben kiadott, Akira Yamaoka zenéjével (is) megtámogatott The Medium már arról árulkodott, hogy készen áll szintet lépni a csapat.

Hirdetés

Tizenegy nappal a Silent Hill 2 remake megjelenése után pedig már valóban ki is mondhatjuk, hogy sikerült a bravúr, James Sunderland felkavaró kirándulása a címbéli városba a Bloober Team történetének nemcsak a legmagasabban értékelt játéka, de alighanem a leggyorsabban fogyó is. Ezt a feltételezést arra alapozzuk, hogy a Konami az X-en kürtölte világgá, hogy október 11-ig, tehát mindössze 3 nap alatt több mint egymillió példány fogyott a játékból PC-n és PlayStation 5-ön.

Ez a szám minden bizonnyal tovább fog emelkedni az elkövetkező hetekben, hónapokban, jövő ilyenkor pedig újabb lökést kaphat a kívül-belül megújult horrorklasszikus, mert lejár a Sony egyéves exkluzivitása, és akkor már Xbox Series X|S-re is kiadhatja a Konami.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)