Hirdetés

Iszonyú nagy bajban lehet az XDefiant, állítólag ultimátumot kaptak a fejlesztők a Ubisofttól

|

Sajtóhírek szerint nincs már túl sok ideje a Ubisoft San Francisco csapatának, hogy a kiadó által elvárt szintre tornázza fel az aktív játékosok számát.

Hirdetés

Nem titkoltan a Call of Duty trónjára tört a Ubisoft az XDefiant című free-to-play lövöldével, és ennek érdekében még attól sem riadt vissza, hogy ennek érdekében felhasználja számos népszerű franchise-a (Far Cry, Ghost Recon, Splinter Cell, The Division, Watch Dogs) elemeit. Kezdetben úgy tűnt, hogy bejött a kiadó számítása, a májusi rajt napján alig két és fél óra kellett csak hozzá, hogy már egymillió egyedi játékost regisztráljanak a fejlesztők. Ez a szám egy hét alatt 8 millióra emelkedett, szóval tényleg minden ok megvolt arra, hogy durranjanak a pezsgők.

Időközben azonban nemcsak a lendület fogyott el, hanem a játékosok is, aminek következtében egyre frusztráltabbá váltak a döntéshozók, mígnem eljutottak arra a pontra, hogy ultimátumot szabtak a Ubisoft San Franciscónak - írja belső forrásokra hivatkozva az Insider Gamer.

Hirdetés

Ha minden igaz, a csapatnak a novemberben várható harmadik szezonig meg kell fordítania a trendet, tehát muszáj, hogy újra hízásnak induljon a játékosbázis és azzal párhuzamosan az XDefiant által termelt bevétel is növekedjék, máskülönben a kiadó megvonhatja a projekttől a támogatását, ellehetetlenítve további megjelenés utáni tartalmak gyártását. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy mi történik egy szolgáltatásalapú címmel, ha a közösség unatkozni kezd.

Nem az én dolgom ötleteket adni, de talán egy steames megjelenés lendületet adhatna a játéknak, amely az Insider Gaming tudomása szerint már 20 ezer egyszerre aktív játékost sem tud felmutatni PC, PS5-ön és Xbox Series konzolokon együttvéve.

A történtek a fejlesztők moráljára is rányomják a bélyegüket, az oldalnak súgó források szerint attól tartanak a Ubisoft San Francisco alkalmazottai, hogy folytatódhatnak a hónap elején megkezdett kirúgások, amelyekért a rossz munkahelyi légkört teremtő és elhibázott döntéseket hozó vezetőket teszik felelőssé. Ráadásul az XDefiant megmentésére irányuló terv kilátásai sem túl jók, mivel a sorsfordítónak szánt Season 3 érkezése vészesen közel esik a Call of Duty: Black Ops 6 megjelenéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)