Hirdetés

Hangulatos trailer mesél a Silent Hill 2 remake sztorijáról

|

Eközben pedig a külföldi sajtó egyes képviselői kipróbálhatták a Bloober Team horrorját, és beszámoltak a tapasztalataikról.

Hirdetés

A Konami és a horrorjátékokban jártas Bloober Team (Layers of Fear, Observer, Blair Witch, The Medium) együttműködésében valósul meg a Silent Hill 2 remake, amely a széria 2001-es kiválóságát dolgozza át egyszerre tiszteletben tartva a nagy előd szellemiségét, és mégis újít rajta, többek között a vizualitásban, valamint a játékmenetet illetően. A készítők ígérete szerint ez lesz a legszebb Silent Hill, gyönyörű és részletgazdag helyszíneket fedezhetünk majd fel, továbbfejlesztett harcrendszerrel szállhatunk szembe a veszélyekkel, és változik a kameranézet (a fixből váll fölötti lett). 

Hogy a végeredmény milyen lett, az csak októberben fog kiderülni, de egyes sajtóorgánumok már kipróbálhatták a horrorjátékot pár óra erejéig, és befutottak az első vélemények arról, milyen úton halad a Bloober Team a megjelenés felé, és a betekintés alapján érdemes-e várni. 

Hirdetés

A GameSpot összegzése alapján a puzzle-központú Silent Hill 2 remake tiszteletben tartja az eredeti atmoszféráját, és izgalommal töltheti el a veterán rajongókat, miközben rengeteg újdonságot is hoz. Az amerikai IGN arra a következtetésre jutott, hogy a játék remake-elés tekintetében a BluePoint-féle Shadow of the Colossushoz hasonlít, mint a Capcom által megfiatalított Resident Evil 2-höz. A Polygon munkatársa nem győzte dicsérni, hogy Pyramid Head mekkora rettegést képes generálni, a VG24/7 írója pedig odáig ment, hogy ez a remake lehet az, amire minden Silent Hill rajongó várt. 

Még várnunk kell arra, hogy ezt kideríthessük, de a Konami azoknak is készült valamivel, akik nem ugorhattak bele a próbakörbe: érkezett egy vadonatúj, három és fél perces trailer, amely kifejezetten a történetre fókuszál. Miután James levelet kapott elhunyt feleségétől, Mariától, a férfi elindul oda, ahol oly sok közös emlékük született, abban a reményben, hogy még egyszer láthatja őt: Silent Hillbe, csakhogy egy kísértetváros fogadja, ahol válogatott borzalmakkal találja szembe magát: 

A Silent Hill 2 remake október 8-án jelenik meg PC-re (Steam) és PlayStation 5-re. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)