Hirdetés

A YouTube is lépett Dr Disrespect ellen, ég a talaj a streamer lába alatt

|

Négy év után derült ki, miért dobta ki a videóst a Twitch nagy titkolózások közepette, de az igazi kálváriája csak most kezdődhet.

Hirdetés

Dr Disrespect rengeteg botrányba belekeveredett az évek során, de Guy Beahm karakterének a polgárpukkasztás a lételeme, így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy olykor-olykor átlépte a határokat. 2020-ban azonban mindenféle magyarázat nélkül rakta ki a Twitch az egyik aranytojást tojó tyúkját, ami egyértelmű jele volt annak, hogy a streamer komoly bajba keveredett. Bár abban az időben a platformon komoly boszorkányüldözés zajlott a tartalomgyártók ellen, akikre rávetült a szexuális zaklatás gyanúja, hivatalosan sosem vádolták ilyesmivel Beahmet.

Hirdetés

Pedig mint most kiderült, pontosan ez állt a háttérben. A Twitch belső privát chatrendszerén Dr Disrespect egy fiatalkorú lánnyal beszélgetett, de saját elmondása szerint:

"Ezek könnyed, kétoldalú beszélgetések voltak, amelyek időnként túlságosan is abba az irányba mozdultak, amit helytelennek neveznénk, de semmi többről nem volt szó."

Korábban a Twitchnél dolgozó források szerint Beahmet nemhogy nem zavarta a lány életkora, épp ellenkezőleg, miután az kiderült, legalább olyan határozottsággal nyomult, és találkozni is akart a lánnyal a TwitchConon.

Egy hónappal azután, hogy a Twitchről kirakták, Dr Disrespect a YouTube-on talált új otthonra, a platform azonban nem ajánlott neki sem kiemelt partnerséget, sem exkluzív szerződést. Ennek ellenére brutális nézettséget hoztak a videói és streamjei, így a reklámok mellett az egyéb monetizációs megoldásokat, például a csatornatagságot is bekapcsolták nála, amiből az évek alatt több millió dollárt kalapozhatott össze, de nyilván a YouTube is megszedte magát. Ezt a funkciót azonban tegnap deaktiválták.

Dr Disrespect csatornája még korlátozások nélkül elérhető, de a prémium tagság megszűnt, a YouTube pedig értesítette is az előfizetőket arról, hogy mostantól nem újul meg a tagságuk, ugyanakkor természetesen jelzik majd, ha a funkció újra elérhetővé válik. Van egy tippünk, hogy ez nem mostanában lesz.

Dr Disrespect most önvizsgálatot tart és határozatlan időre visszavonult a reflektorfényből. Egyelőre nem tudni, mikor és milyen formában folytatja majd a tartalomgyártást, mindenesetre azt elmúlt napokban számos barátja és játékostársa nyilvánosan is elhatárolódott tőle.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)