Hirdetés

A Ubisoft szerint a Ghost of Yotei mellett elfér az Assassin's Creed Shadows is

|

A vállalat kénytelen volt 2025-re halasztani az új Assassin's Creed megjelenését, ami a Ghost of Yotei bejelentése után történt meg.

Hirdetés

Az év egyik legjobban várt játéka volt a feudális Japánba elkalauzoló Assassin's Creed Shadows, amelyről a korszak mellett leginkább a fekete szamuráj miatt beszéltek az interneten. A november 12-re datált alkotásról azonban vészjósló hírek érkeztek pár napja: a Ubisoft nemcsak a Tokyo Game Showra tervezett online részvételét mondta le, hanem több forrás szerint a Shadowshoz kapcsolódó sajtóeseményeket is. Már akkor azt írta a média, hogy bajban lehet a játék, és a franciák valószínűleg el fogják tolni a megjelenését, ami nemrég be is következett: az Assassin's Creed Shadows átkerült 2025. február 14-re, hivatalosan azért, mert több időre van szükség a csiszoláshoz. 

Csakhogy a két hír között történt valami más is: lezajlott a Sony legújabb State of Play műsora, amelynek keretében bejelentették a Ghost of Tsushima folytatását, a Ghost of Yoteit, ami szamurájos játék, akárcsak a Shadows, így a "riválisa" (noha az új Assassin's Creed multiplatform, míg a Ghost of Yotei a megjelenésekor PS5-exkluzív lesz) - ez pedig magyarázatra szorult. 

Hirdetés

A Ubisoft vezére, Yves Guillemot a minap egy rögtönzött pénzügyi tájékoztatót tartott a befektetőknek, amelynek keretében kvázi igyekezett megnyugtatni őket, hogy a Sucker Punchnál készülő Ghost of Yotei nem jelent veszélyt az Assassin's Creed Shadowsra nézve, mivel mindkét cím megfér egymás mellett, utóbbi csúsztatására pedig azért van szükség, hogy felérjen a várakozáshoz: 

"Rengeteg hely van a minőségi játékoknak, így mindkét játék nagyon jól teljesíthet. Az Assassin's Creed Shadows esetében arra helyeztük a hangsúlyt, hogy fantasztikus élményt nyújtsunk a játék kettős főszereplős megközelítésével, a két különböző és egymást kiegészítő játékmenettel Yasuke és Naoe esetében, amit a feudális Japánban játszódó helyszín még csábítóbb lehet. Tehát minden fókusz és minden döntésünk arra irányul, hogy biztosítsuk a játék csiszolását és valóra váltsuk ezt a fantasztikus ígéretet."

Hogy melyik nyitott világú szamurájos játékot arat nagyobb sikert a játékosoknál és a kritikusoknál, az jövőre fog kiderülni: az Assassin's Creed Shadows 2025. február 14-én lép ringbe, míg a Ghost of Yotei valamikor 2025 folyamán veheti fel az idézőjeles kesztyűt. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)