Hirdetés

A Twitch végre megoldja az egyik legrégebbi problémáját

|

Fontos változások érkeznek a platformra.

Hirdetés

Számos hasznos és fontos frissítés várható a nyár folyamán a Twitchen: a felhasználók hamarosan hozzáférhetnek a Stories szekcióhoz, a DJ-ket egy külön alkotói program segíti majd, a tartalomgyártók pedig könnyebben találhatnak csoportokat és közösségeket maguknak. Ezeknek is örülhetünk, de van egy fájó problémája a platformnak, amit évekkel ezelőtt meg kellett volna oldani: a mobilalkalmazás nem az igazi.

A cég elnöke, Dan Clancy elmondta, hogy az új felhasználók 70 százaléka mobilon kezd ismerkedni a platformmal, és a meglévő felhasználók 50 százaléka elsődlegesen okostelefonon élvezi a Twitch tartalmait.

Hirdetés

Mindezek ellenére a Twitch alkalmazás siralmas állapotban van. Az egymásra dobált funkciók jelentősen megnehezítették a program működését, ráadásul rengetegen jelentenek akadozásokat, megszakadó kapcsolatokat és egyéb problémákat. Ezért is ígérte meg Clancy márciusban, hogy egy jelentősen átdolgozott alkalmazással fogják helyettesíteni a jelenlegit. Mostanra végre azt is megtudtuk, mikor: valamikor a nyáron. Ennél pontosabb nem derült ki, de legalább már látjuk az alagút végét.

Ami egyébként a Twitch technikai hátterét érinti, az ottani fejlesztéseknek köszönhetően már mindenkinek elérhetővé tették az Enhanced Broadcasting opciót a tisztább minőségért; az OBS-ben lehet ezt aktiválni a Stream beállítások alatt.

Hatalmas innovációkról ezúttal nem volt szó. Clancy láthatóan megszabott egy irányt a platformnak: a Stories és az új TikTok-szerű Discovery Feed segíti majd a tartalomgyártók megtalálását, míg az új alkalmazás, klubok és egyebek gondoskodnak megtartásukról. Meglátjuk, hogy ez hogyan fog működni majd hosszú távon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)