Hirdetés

A Sony vezetői szerint nincs elég eredeti franchise-uk

|

Arra szeretnének összpontosítani, hogy több eredeti szellemi terméket készítsenek, és ez nem csak a videojátékokra vonatkozik.

Hirdetés

Bár a - később PC-re is megjelenő - PlayStation-exkluzív alkotások azzal váltak híressé a játékosok körében, hogy magas minőségű, történetközpontú játékok, azonban hiába vannak olyan nagynevű franchise-ai a Sonynak, mint a God of War, az Uncharted, a Horizon vagy éppen a The Last of Us, ami miatt külső szemmel úgy tűnhet, hogy meglehetősen erős felhozatallal rendelkezik a cég, a vállalat döntéshozói úgy érzik, hogy le vannak maradva ezen a téren. 

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója például a Financial Times-nak nyilatkozta, hogy szerinte nem rendelkeznek elég olyan frainchise-zal, amiket a "kezdetektől fogva ők neveltek", és nem kizárólag a videojátékokra értette, hanem a filmekre, animékre, mindenre. Totoki szerint nagy probléma, hogy nincsenek ott egy IP "korai fázisánál", mivel ők abban erősebbek, hogy egy már meglévő szellemi tulajdonhoz találnak egy új közönséget - ezzel viszont nem tudnak növekedni. 

Hirdetés

Totoki véleményét osztja a Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida is, aki szintén a Financial Times-nak mondta el, hogy úgy véli, lemaradásban vannak IP-k terén, és több erőforrást akar fordítani arra, hogy további eredeti játékokat készítsenek. Yoshida kihangsúlyozta, hogy nem fognak felhagyni a különböző streamingplatformokra szánt tartalmakkal (állítólag a Crunchyrollon keresztül terjesztett animékre nagyobb hangsúlyt is fektetnének), de szükségük van új franchise-okra is, és ezek elkészítésére kellene összpontosítaniuk, hogy jobban versenyezhessenek a szórakoztatóiparban. 

A nyilatkozatok hatására a PlayStation-rajongók felemlegették azokat a saját IP-ket, amik a Sonynál vannak és évek óta nem kezdett velük semmit a vállalat, mint amilyen a Killzone, a Sly Cooper, a Resistance, az Infamous, a Jak and Daxter vagy a Gravity Rush,  ugyanakkor mások rámutattak, hogy a megjegyzések a Sony egészére vonatkoznak, nem csupán a játékrészlegre. "Mi lenne a Sony Picturesszel Pókember és Hotel Transylvania nélkül?" - tette fel a költői kérdést. Az biztos, hogy a Concord nem fogja bővíteni a Sony franchise-ainak számát, mivel két hét után lelőtték

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)