Hirdetés

A Dragon Age: The Veilguardban több lesz a szövegelés, mint a Baldur's Gate 3-ban

|

Egy hatalmas RPG-t összeállítani időbe telik, pláne, amikor annyi szöveget kell írni hozzá, mint a Veilguardhoz.

Hirdetés

A nagy AAA szerepjátékok bizony óriási projektek. Nem véletlen, hogy relatíve ritkán kapunk annyira csodálatosan kidolgozott élményeket, mint a Baldur's Gate 3: rengeteg tervezés, idő és pénz kell egy ilyen cím felépítéséhez, és ezt a BioWare az utóbbi 10 évben a saját bőrén is megtapasztalta. A Dragon Age: The Veilguard hosszú évek óta várja a megjelenés napját, részben azért, mert a dialógus fák hatalmasra nőttek.

A GamesRadarnak adott interjújában John Epler, kreatív rendező és Ashley Barlow, kreatív színészi rendező elmesélték, hogy bizony iszonyatos szövegmennyiséget kellett megírniuk és felvenniük az új játékhoz.

"Eltart egy darabig, hogy rögzítsd 700 karakter szövegeit. Összességében van 80 000 sornyi dialógusunk, illetve 140 000, ha a Rookokat is számoljuk."

Hirdetés

Hogy legyen mihez viszonyítanotok: a Baldur's Gate 3 szövegkönyvét úgy 115 000-re becsülik, míg a Starfieldnél tudjuk, hogy 252 953 sornyi szöveg került felvételre. Ezek alapján a Veilguard a kettő között fekszik, de azért van itt egy fontos kitétel. A Rookok lesznek a játékos karakterek, akiknek szövegeit négy különböző színész mondta fel. Nem tudjuk jelenleg, hogy a 140 000-be az újra és újra felvett szövegeket is beleszámolták-e.

Akárhogy is, nagyon sokat fogunk beszélgetni számtalan NPC-vel, ami nagyon jó hír a műfaj szerelmesei számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)