Hirdetés

A Dragon Age: The Veilguard igazi otthona a PC lesz

|

A fejlesztők több mint 200 000 órán át tesztelték a The Veilguard PC-s verzióját, és minden lehetséges funkciót beépítettek.

Hirdetés

Ahogy közeleg az októberi megjelenés, úgy érkeznek a nagyobb bejelentések a BioWare oldaláról. A csapat most kifejezetten a PC-seknek szánta legutóbbi nyilatkozatát, miszerint a PC lesz a Dragon Age: The Veilguard igazi otthona.

A srácok a tesztidőszak 40 százalékát a PC-re fordították, így összesen 200 000 órán át nyúzták a buildet, hogy az biztosan hibátlanul működjön majd a platformon.

"A Dragon Age franchise a PC-ről indult, így biztosak akartunk lenni abban, hogy a PC továbbra is egy remek hely legyen a játék élvezetéhez. A mi csapatunk jelentős része is PC játékos, így fontos volt a stúdió számára, hogy ezt a verziót tökéletesre csiszoljuk."

Ami a gyakorlati tényeket jelenti, egyrészt minden népszerű irányítási forma támogatott lesz. A PS5-ös és az xboxos kontroller is natív támogatást kap, de a billentyűzet és egér kombó kiemelt figyelmet kapott. A játék például azonnal észreveszi majd, ha kontrollerről billentyűzetre váltunk, és ha az utóbbit választjuk, akkor kaszt-specifikus gombkiosztást is összerakhatunk.

Hirdetés

A grafikai tálalásban a DLSS 3 frame generation, a DLSS 3, az FSR 2.2 és az XeSS segítenek majd. A játék teljes HDR támogatást és 21:9-es támogatást kapott, és még az átvezetőket is átválthatjuk 21:9-re a "Cinematic Aspect Ratio" funkción keresztül.

A steames verzió nem fogja elindítani az EA keretrendszerét (bár hozzáköthetjük majd a steames fiókunkat az EA-shez, ha szeretnénk), és hibátlanul fog pörögni majd a Steam Decken is.

A teljes PC-s funkciólista a következő:

  • A 21:9-es Ultra Wide felbontások teljesértékű támogatása
  • A képkockasebesség
  • VSync, változó sebességű VSync-el együtt
  • HDR támogatás
  • Opcionális skálázók (DLSS 3, FSR 2.2, XeSS)
  • NVIDIA Reflex
  • DLSS 3 Frame Generation
  • Opcionális, dinamikus felbontás kapcsoló
  • Cinematic Aspect Ratio

A Dragon Age: The Veilguard érkezése 2024. október 31-én lesz esedékes PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)