Hirdetés

Sokak által várt ingyenes frissítést kapott a Starfield, és az első kiegészítő premierdátuma is kiderült

|

Nem muszáj többé gyalog nekivágnunk a bolygók feltérképezésének.

Hirdetés

Sosem tagadtam, hogy élveztem a Starfielddel töltött óráimat, melyek száma már a 200-at nyaldossa alulról, de közben nem váltam immunissá az ambiciózus sci-fi RPG nyilvánvaló hibáival és hiányosságaival szemben sem. Ezeket gondosan összegyűjtötte a megjelenést követő hetekben a közösség, a Bethesda tudtára adva, hogy min kellene és lehetne javítani, és Todd Howardék valóban munkához láttak.

Az már más kérdés, hogy nem mindig azt a problémát vették előre a prioritást élvező teendők listáján, amelyiket kellett volna, és a frissítések üteme is hagy maga után kívánnivalót, de legalább jönne, és ami a legfontosabb, minden javítás, minden fejlesztés, minden új kényelmi funkció a várostérképektől az átdolgozott navigáción át a választható grafikai módokig teljesen ingyenes. Az okozott volna csak igazán nagy felháborodást, ha ezeket fizetős DLC-k vagy az első nagy kiegészítő megvásárlásához kötik.

Hirdetés

Ennek szellemében a gamescom nulladik napján élesedett update-ért sem kér pénzt a Bethesda, tehát bárki, aki megvette az alapjátékot, vagy a Game Pass-előfizetése révén nyúzza, mostantól dönthet úgy, hogy gyaloglás helyett a REV-8 terepjáró volánja mögé pattan, és a gázpedált padlóig nyomva fedezi fel a bolygókat. A járműben jut elég hely a társaknak is, kapott némi páncélzatot az extra védelem kedvéért, és felszerelték egy rakétavetővel, ha netán durrogtatni támadna kedvünk. Emellett a beépített boosternek hála gyorsíthatunk, amikor szükségesnek ítéljük, és rásegíthetünk az ugratások alkalmával is. A REV-8 modulját bármelyik űrkikötőben felszereli az ott szolgálatot teljesítő technikus az általunk kiválasztott űrhajóra, és amikor valahol landolunk, már bevetésre készen áll, mire lesétálunk a rámpán.

Szintén a patch részeként kigyomlált a Bethesda pár bugot, valamint újabb grafikai opciókat tett elérhetővé, ezúttal az Xbox Series S számára is. Ami pedig a korábban említett kiegészítőt illeti, a rajongókat a Va'ruun ház szülőbolygójára invitálós Shattered Space szeptember 30-án érkezik PC-re és Xbox series X|S-re. Todd Howardék szándéka szerint ezt a jövőben további kiegészítők követik majd, várhatóan minden évben kapunk egyet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)