Hirdetés

Hivatalos: jön egy új Heroes of Might & Magic játék

|

A kultikus széria gyökereihez tér vissza a Heroes of Might & Magic: Olden Era.

Hirdetés

Idestova 21 éve annak, hogy a Ubisoft 1,3 milliód dollárért megvette a becsődölt 3DO-tól a Might & Magic franchise-t, de azóta is látványosan küszködik azzal, hogy helyet találjon számára a játékkínálatán belül. A Dark Messiah of Might & Magic képviselte akció vonalat érthetetlen módon teljesen elhanyagolja, szerepjáték fronton pedig ennyi idő alatt csak egy halovány Might & Magic X: Legacyt sikerült felmutatnia.

A Heroes alsorozatnak jutott a legtöbb figyelem az elmúlt két évtizedben, de az meg az állandó fejlesztőváltás és az alapok újragondolására tett újabb és újabb kísérletek következtében egyáltalán nem konzisztens, és meg is osztja a rajongókat, kiknek a legtöbbje visszasírja a Heroes of Might & Magic 3 jelképezte fénykort.

Az, hogy az új epizódot már az eredeti címadási gyakorlatnak megfelelően nevezte el a Ubisoft (beszédes, hogy Heroes of Might & Magic: Olden Era, nem pedig Might & Magic Heroes: Olden Era címmel érkezik), arra enged következtetni, hogy nem csak szavakban, de tettekben is vissza kíván térni a gyökerekhez. És valóban, az Olden Era képi világa is inkább emlékeztet a széria klasszikusaira, mint a 2003 után megjelent játékokéra.

Hirdetés

Ezúttal az Unfrozenre bízta a fejlesztést a Ubisoft, arra a stúdióra, amely a Darkest Dungeon ihlette Iratus: Lord of the Deaddel tette le a névjegyét az asztalra. A kiadó támogatását élvező csapat láthatóan semmit sem akar a véletlenre bízni, ezért 2025 folyamán - várhatóan a második negyedévben - korai hozzáférésben adja a rajongók kezébe az Olden Erát, hogy legyen utána ideje és módja a visszajelzések alapján csiszolgatni.

Ami a kampányt illeti, annak Enroth egyik feltérképezetlen kontinense, Jadame szolgál majd az otthonául, és a feladatunk egy szövetség létrehozása lesz, amely gátat vethet az Inferno frakció démonura által megrontott rovarlények inváziójának. Jelen állás szerint a Temple (emberek) a Necropolis (élőhalottak), a Sylvan (tündenépek és szövetségeseik), a Dungeon (sötételfek és más földalatti lények), a Hive (démoni rovarnépség) és egy titokzatos hatodik frakcióból választhatjuk ki azt, amelyiket rokonszenvesnek találjuk.

Természetesen nem csak a hadjáratot játszhatjuk egyedül, önálló térképek és véletlengenerált szcenáriók is várnak ránk. És persze a kooperatív és kompetitív élményeket egyaránt kínáló multiplayer sem maradhat ki a játékból. Kezdéskor három többjátékos mód lesz elérhető: a Classic, a One-hero (egyetlen hősünk lehet, ha neki vége, akkor nekünk is) és az összecsapásokra fókuszáló Arena.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)