Hirdetés

Ezek voltak a gamescom 2024 legmenőbb standjai

|

Lélegzetelállító szobrok, beöltözött statiszták és izgalmas programok tucatjai várták a Kölnbe látogató gamereket.

Hirdetés

Nincs még egy rendezvény, ami a gamescomhoz fogható. A Koelnmesse csarnokaiban a Budapest Comic Connál tizenkétszer nagyobb területen terpeszkedő expót már körbesétálni is kihívás, és akkor még nem néztünk meg, és főleg nem próbáltunk ki semmit. Olyan játékok is ki vannak állítva itt, amelyeknek megjelenésére még hosszú hónapokat kell várni, így akkor is hatalmas tömeg venné körbe őket, ha mindössze egy CRT monitor előtt zajlanának a próbakörök. A kiadók azonban nem ilyen kicsinyesek, mindent beleadnak, hogy lenyűgözzék a látogatókat.

Az Xbox, immár az Activision-Blizzarddal és a Bethesdával kiegészülve akkora komplexumot épített fel, hogy több aktivitás várta csak itt a látogatókat, mint egy budapesti PlayIT Show-n. Volt itt minden a lenyűgöző dekorációtól a 4D VR sárkánylovaglásig. A rengeteg kihívás és ajándék akár egy egész napra is lekötötte a látogatókat, akik hajlandóak voltak hosszú órákon át sorban állni, hogy megnézzék a készülő Indiana Jones játékot, vagy megpörgessék a Sea of Thieves szerencsekerekét.

Az Overwatch 2 ráadásul teljesen külön standot kapott, ahol nemcsak egy D.Va festésű Porsche volt kiállítva, hanem egy karaoke bárt is felépítettek a szervezők, így a látogatók amellett, hogy a játékban streamerekkel csaphattak össze, még a hangszálaikat is megdolgoztathatták.

Hirdetés

Nem mehetünk el szó nélkül a Kingdom Come: Deliverance 2 mellett, ez a cseh csapat ugyanis tudja, hogyan ejtsen ámulatba mindenkit. A showflooron egy teljes középkori piacot felépítettek a srácok árusokkal, kovácsműhellyel és párbajozó katonákkal, akik szórakoztatták a sorban állókat, amíg a demóra vártak. 

Nekünk szerencsére ide nem kellett beállnunk, egy külön teremben nyúzhattuk egy órán át a játékot. A csapat saját sört is főzetett az eseményre, és természetesen sértésnek vették volna, ha nem hörpintünk fel egy korsóval, miközben felfedezzük a világot.

Aki volt már gamerrendezvényen, az tudja, hogy a sötétbe burkolózó csarnokot általában csak a gamer-PC-k RGB fénye világítja meg. Ezt a hangulatot igencsak megtörte a The Sims babérjaira törő InZoi standja, ahol nem elég, hogy hófehér PC-ken lehetett kipróbálni a játékot, de egy hatalmas macska is figyelte az égből, hogy milyen karaktert generálunk.

A cukiságot igencsak ellensúlyozta az a nagyon para óriásbaba, ami a Little Nightmares III standjához próbálta odacsalni a rajongókat. Ezt és a közvetlenül mellette álló Gokut messziről is észre lehetett venni, így a Bandai Namcónál is elég durva sorok alakultak ki.

Nemcsak a showflooron esett le gyakran az állunk, hanem az árusoknak fenntartott csarnokokban is, ahol minifigurák tízezrei mellett párnákra, plüssökre, Star Wars replikákra és elképesztő grafikákra is le lehetett csapni. Ha valaki szereti a geek holmikat, az itt több ezer eurót is el tud durrantani mielőtt észbe kap, úgyhogy ezeket a részeket csak saját felelősségre ajánljuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)