Hirdetés

Csalások és bugok teszik keserűvé a World of Warcraft raidversenyét

|

Reputáció-buggal indult, Mage talent problémákkal folytatódott az esemény.

Hirdetés

A World of Warcraft: The War Within első raidje megnyílt, egy héttel később pedig a Mythic verzió is elérhetővé vált. A jelenlegi legnehezebb kihívás leküzdéséért versengnek épp a világ legjobb guildjei: ez a Race to World First, azaz a verseny a világelső boss killért.

Az a guild lesz a győztes, aki elsőként vágja le Mythic Ansureket, de a világ három legjobbjából kettő már azelőtt drámába keveredett, mielőtt találkoztak volna a raid főellenségével.

A Normal és Heroic verziók megnyitása előtt órákkal a Blizzard kitiltotta az európai Echo Guild több játékosát is 4 napra, mivel a srácok kihasználtak egy játékhibát extra reputáció grindolásra. Mivel ez nem volt túl nagy csalás, ezért a négy nap leteltével az érintettek folytathatták a harcot, és ahogy rágták át magukat a keményebb és keményebb kihívásokon, egy újabb csalás híre kezdett terjengeni.

Az elkövető ezúttal a Team Liquid WoW guildjének egyik játékosa, Imfiredup volt, aki nagyon lelkesen használt ki (és rejtegetett) egy ismert bugot, amit a Blizzard a béta óta nem orvosolt. A Mage-eknek van egy új talentje Splinterstorm néven, ami a harcok során keletkezett mágiaszilánkokat belehajítja a célpontnak kijelölt ellenfélbe, extra sebzést okozva így. A bug itt az volt, hogy amennyiben nincs konkrétan kijelölve célpont, úgy a nyolcas tervezett maximum helyett a szilánkok 250-ig kezdenek gyűlni, és nem lövellnek ki addig, amíg rá nem kattintunk valakire.

Hirdetés

Imfiredup ezt a bugot Ky'vezzán, a 6. bosson használta ki, amikor is Ky'vezza kijelölése helyett Fire a Focus és célpont macrók kihasználásával sebezte őt, és szándékosan halmozta a szilánkokat, hogy aztán az így felgyűlt 250-es kupacot belevághassa a bossba. A legszebb a dologban, hogy a streamen meg is próbálta elrejteni a csalásának nyomait, de ezt nehéz akkor, amikor az eseményeket 100 000-en nézik.

Az Echo játékosa, Gingi fel is hívta a helyzetre mindenki figyelmét egy nem túl elegáns X-poszttal:

"Haver, a Liquid csak itt ücsörög, és nyíltan kihasználja a spellslinger bugokat egy mythic bosson. Ha ez nem érdemel kitiltást, akkor mi?"

A Blizzard néhány órával később helyrerakta a bugot, így az használhatatlanná vált, Imfiredup pedig nem kapott megrovást a fejlesztőktől. Az ezt követő órákban az Echo és a Liquid fej-fej mellett versengtek a bossok legyőzéséért, és már mindenki a Silken Courttal küzdött. Mostanra már mindkét guild eljutott az utolsó ellengélig: már csak Queen Ansurek van hátra, de az ő legyőzése még napokig is eltarthat. Ha érdekel benneteket a verseny, akkor ezen a csatornán követhetitek az európai Echót, és ezen az amerikai Liquidet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)