Októberben is dőlni fognak a játékok, nem lesz unalmas az év vége

|

MMO-zhatunk, régi kalandokat élhetünk újra, új kalandokra indulhatunk jól ismert világokban.

Hirdetés

Ugyan az Assassin's Creed Shadows kiesésével egy fontos játék csúszott el az idei év végéről, így is lesz mivel játszani még idén - újdonságokkal és remasterekkel, remake-ekkel egyaránt elüthetjük az időt. Október elején érkezik végre a nagy MMO-reménység, a Throne and Liberty, valamint jön a Silent Hill 2 és az Until Dawn kipofozott változata is. Ezeket a Diablo IV új kiegészítője követi, aztán sorra kerül az új Super Mario Party, a Call of Duty: Black Ops 6, a Life is Strange első főszereplője, Max visszatérése a Double Exposure-ben, majd a Dragon Age: The Veilguard, illetve amit mindannyian a legjobban várunk, és szinte üresnek éreztük az életünket nélküle: a Horizon Zero Dawn Remastered.

Lehet, hogy november már nem lesz ennyire mozgalmas, de ha csak annyi játék jelenik meg idén, amennyi most konkrét dátummal rendelkezik, elégedettek leszünk.

Hirdetés

2024. októberi megjelenések - 1. hét

Throne and Liberty - október 1. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Lineage játéknak indult, aztán annyit csavartak rajta, hogy végül önálló, egyedi újdonság lesz az Amazon Games kiadásában megjelenő Throne and Liberty, egy ingyenesen játszható MMORPG, amiben a PvPvE harcok fontos szerephez jutnak. Még akadnak vele problémák a korai hozzáféréses időszak beszámolói szerint, de az online játékoknál ez előfordul, és ha a kezdeti gondok elmúlnak, még akár valami nagy és népszerű is lehet belőle.

Predator: Hunting Grounds - október 1. - PS5, Xbox Series X|S

Négy éve jelent meg, nem volt kimondottan pozitív a fogadtatása, valahogy mégis életben maradt a Predator: Hunting Grounds, ami október elsejétől már nem csak PC-n és PS4-en lesz játszható, hanem Xbox Series X|S-en is, és ezt a felturbózott változatot a PS5-ösök is megkapják. A játékban egy játékos alakítja a Ragadozót, a többiek pedig a Fireteam Voodoo tagjaiként próbálnak küldetést teljesíteni.

MechWarrior 5: Clans - október 3. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Hosszú idő után új résszel bővül a MechWarrior sorozat, ám érdekes módon ezt ugyanúgy az 5-ös számmal látták el, mint a 2019-es Mercenariest. A fejlesztők magával ragadó történetet, jól kidolgozott karaktereket, morális dilemmákat és dinamikus akciót ígérnek, meg persze klánok harcát.

SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game - október 4. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Sajnos a legutóbbi SpongyaBob játék nem lett annyira jó, mint a Battle for Bikini Bottom Rehydrated, de túllendült ezen a világ. A következő adaptációt egy másik csapat szállítja a gyerekeknek szóló játékokban tapasztalt Outright Games kiadó felügyelete alatt. Ennek középpontjában Csillag Patrik áll, aki szabadon kalandozhat Bikinifenéken, mindent megragadhat, dobálhat, pakolászhat, és persze más karakterekkel is barátkozhat. A hivatalos leírás alapján nem úgy tűnik, hogy lenne bármilyen kerete, de azért mókás lehet.

Sword Art Online: Fractured Daydream - október 4. - PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Nem ez lesz az egyetlen anime ihlette játék a hónapban, lendületben van a Bandai Namco, de előbb a SAO rajongói örülhetnek. A Fractured Daydream egy online kooperatív akciójáték, amiben a SAO világának kifordított változatát járhatjuk be, ahol négyfős csapatokba verődve összesen 20-an indulhatunk raidelni. Meglátjuk, mennyi tartalmat jelent ez, és milyen változatosságot.

Until Dawn - október 4. - PC, PS5

Nem csak hogy végre PC-re is megjelenik az Until Dawn, de az alapjaitól építették újra, hogy valamelyest friss élményt nyújtson még azoknak is, akik már egyszer végigjátszották. A sztori nem változott: nyolc barát egy távoli hegyi kunyhóba megy pihenni, de ott mindenféle borzalmak várnak rájuk, és csak a mi döntéseinken és ügyességünkön múlik, ki éli túl. Bizonyos részeket újravágtak, a területeket részletesebben kidolgozták, a kameranézeten is módosítottak, és mindent finomhangoltak, hogy még jobb élményt kapjunk.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)