Ezek lesznek az őszi szezon legizgalmasabb játékai

|

Nagyszabású alkotások várnak ránk a következő hónapokban.

Hirdetés

Véletlenül sem szeretnénk temetni a nyarat, hiszen továbbra is tombol a jó idő, az iskolák egy szűk hónapig még zárva tartanak, sokan pedig a nyaralást is augusztusra tartogatják. A videojátékok tekintetében már nem ennyire izgalmasak a napsütötte hónapok, ugyanakkor a kevésbé mozgalmas időszak remek lehetőséget teremt arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló őszi játékdömpingre, és bevéssünk minden fontosabb címet a naptárba.

Az őszi csúcsidőszak első üdvöskéje a Star Wars Outlaws lesz, aminek megjelenése után nem sok időnk lesz fellélegezni. Új játékok, régóta várt folytatások és nagy visszatérések várnak ránk a következő hónapokban - ezekből válogattunk össze 15 olyan alkotást, amire érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani. Lássuk, miket pörgethetünk a hűvösödő hónapokban!

Hirdetés

Star Wars Outlaws

  • Megjelenés: augusztus 30.
  • Platformok: PC, PS5, Xbox Series X/S

A Star Wars Jedi játékok fejlesztői még nem állnak készen arra, hogy lezárják Cal Kestis történetét, a harmadik felvonás még jóval odébb van, ám ennek ellenére sem fognak a Star Wars-rajongók unatkozni, hiszen egy egészen különlegesnek ígérkező újdonsággal ismerkedhetnek meg augusztus végén. A Ubisoft és a The Division játékokon edződött Massive Entertainment arra vállalkozott, hogy egy korábban soha nem látott szabadságot ígérő, nyílt világú akciójáték formájában kalauzolja el a játékosokat a messzi-messzi galaxisba.

A törvényen kívüli főhős, Kay Vess bőrébe bújva öt bolygót járhatunk be, kalandozásaink során cuki állati útitársunk, Nix is velünk tart. A felfedezésben kulcsszerepe lesz űrhajónknak, amivel szabadon navigálhatunk az egyes planéták között - olykor nem várt űrharcokba keveredhetünk, melyek során rajtunk áll, hogy konfrontálódunk, vagy inkább angolosan távozunk. Az eddig látottak alapján minden adott ahhoz, hogy a Star Wars Outlaws egy kiemelkedő, emlékezetes alkotás legyen - a Ubisoftnak mindennél nagyobb szüksége lenne erre.

Harry Potter: Quidditch Champions

  • Megjelenés: szeptember 3.
  • Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S (később Nintendo Switch is)

Igazi örömünnep volt a Hogwarts Legacy megjelenése a Harry Potter-rajongók számára, hiszen egy korábban soha nem látott részletességgel kidolgozott varázsvilágban merülhettek el, bejárhatták a Roxfortot és annak környékét. Éppen ezért álltak sokan értetlenül azon tény előtt, hogy a játék felett bábáskodó Avalanche Software kihagyta a kalandból a varázsvilág legkedveltebb sportját, a kviddicset. A döntésre nem sokkal később a Warner maga adott félhivatalos magyarázatot, amikor bejelentette a Harry Potter: Quidditch Championst, egy a sportágra fókuszáló, önálló játékot.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy valóban ez állt-e hátterében annak, hogy a kviddics kimaradt a Hogwarts Legacyból, de egy biztos: az Unbroken Studios műhelyében formálódó sportjáték hiánypótló lehet a kategóriájában (noha 2003-ban Harry Potter: Quidditch World Cup címen már kaptunk egy kviddicses sportjátékot). A Quidditch Championsben megalkothatjuk majd saját karakterünket, akivel aztán pörgős, kiélezett meccseket játszhatunk, ezzel bizonyítva a sportra való rátermettségünket. A megjelenés már nincs messze; PlayStation Plus-előfizetők első naptól kezdve ingyen játszhatják majd, Switchre viszont csak később, karácsony környékén érkezik.

Astro Bot

  • Megjelenés: szeptember 6.
  • Platformok: PS5

Az idei év egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése lehet a PlayStation-exkluzív Astro Bot, amit nem mellesleg a közelmúltban mi is kipróbálhattunk. Könnyed, szórakoztató, olykor izzasztó, ám mindvégig fergeteges élményt nyújt a Team Asobi platformjátéka, amiben kicsik és nagyok egyaránt kellemes időtöltésre lelhetnek. Rengeteg felfedezésre váró titok és gyűjtögethető apróság vár ránk a sokszínű bolygókon, amikből több mint ötven kapott helyet a játékban. Változatos kihívásokra számíthatunk, miközben a franchise-ra jellemző humor és kreativitás garantálja az önfeledt mókát.

Jóllehet, az Astro Bot 25.990 forintos árazása első ránézésre egészen ijesztő - mi nagyon szomorúak lennénk, ha emiatt nem találná meg a közönségét -, ugyanakkor kevés játék képes ennyire vegytiszta szórakozást nyújtani, ami bőven igazolhatja az AAA kategóriás árcédulát.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

  • Megjelenés: szeptember 9.
  • Platformok: PC, PS5, Xbox Series X/S

Kisebb sokként érte a Warhammer 40,000: Space Marine 2 fejlesztőit, miután két hónappal a tervezett megjelenés előtt kiszivárgott a 2011-es játék régóta várt folytatásának félkész, de végigjátszható változata. Bár a Saber és a Focus Entertainment - érthető módon - mérhetetlen csalódottságát fejezte ki a történtek kapcsán, némileg mérsékelte a helyzetet, amikor kiderült, hogy a játék egy viszonylag korai verziója került felszínre, ami nagy valószínűséggel azóta rengeteget változott, finomodott. Az idén szeptemberben megjelenő folytatásban egyébként Titus hadnagyot terelgethetjük majd, akivel az Avarax bolygót lerohanó tiranidák seregét kell megfékeznünk különféle távolsági és közelharci purgálók széles választékával. A kampányt akár kooperatívan, két társunk kíséretében is végigjátszhatjuk, de ha nincsenek kéznél a barátok, akkor az MI-t is segítségül hívhatjuk. Régóta várunk már a Warhammer 40,000: Space Marine 2-re; ha minden a terv szerint alakul, bő egy hónap múlva elmerülhetünk a brutális univerzumában.

Frostpunk 2

  • Megjelenés: szeptember 20.
  • Platformok: PC, PS5, Xbox Series X/S

A városmenedzselős túlélőjátékok kedvelői sem fognak unatkozni idén ősszel: érkezik a Frostpunk 2, ami új kihívásokkal várja a jégvilág kegyetlen körülményei között irányt mutató, talpraesett vezetőket. A játék az első rész után 30 évvel játszódik, miután A Kapitány elhunyt, utódjaként pedig rajtunk a sor, hogy kezünkbe vegyük a gyeplőt és egyben tartsuk a vulkanikus tél tépázta várost. A fagyos környezetben egy metropolisz élén állva kell komplex, olykor morálisan megkérdőjelezhető döntéseket hoznunk, amiket rengeteg további nehézség és dilemma bonyolít. Mi felelünk a törvényekért, a rend megteremtéséért és a város összehangolt működéséért, ami cseppet sem egyszerű feladat az erőforrás-igényes metropoliszban. Az első rész stabil alapjaira építkezve egy minden szempontból összetettebb és csiszoltabb folytatásnak ígérkezik a Frostpunk 2 - minden okunk megvan, hogy izgatottan várjuk.

A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)