Hirdetés

Megtalálták az elveszett LEGO-rakomány első cápáját, igazi legendát sikerült kihalászni

|

A Lego Lost at Sea projekt vezetője is megerősítette, hogy az 1997-ben elsüllyed szállítmány egy darabjáról van szó.

Hirdetés

Egy devoni halász, Richard West, ritka és értékes fogásnak örülhetett, amikor hálójában egy apró műanyag cápára bukkant. Ez a pici LEGO-figura ugyanis egyike annak az 51 800 darabnak, amelyek 1997 februárjában kerültek a tengerbe a Tokio Express teherhajóról. Az aznapi vihar következtében 62 konténer veszett el a tengerben, köztük egy, amely több mint 4,7 millió LEGO-figurát tartalmazott, a sors fintorának köszönhetően főként tengeri tematikájú darabokat.

West azonnal felismerte a cápát, és kapcsolatba lépett Tracey Williamsszel, a Lego Lost at Sea projekt vezetőjével, aki megerősítette, hogy ez az első ilyen figura, amelyet eddig megtaláltak.

Hirdetés

A szállítmányban egyébként összesen 22 200 sötétszürke és 29 600 világosszürke műanyagcápa volt, ezek közül bukkant elő most az első. 

A cápa is szép fogás, de egyébként a LEGO-gyűjtők "Szent Grálja", a polip a legritkább loot ebből a szállítmányból, ebből ugyanis csak 4200 darab süllyedt el a konténerrel. Egy 13 éves kisfiú viszont talált már egy ilyen figurát is.

A projekt nemcsak a LEGO-rajongók számára izgalmas, hanem arra is rámutat, hogy ezek a műanyagdarabok több mint 25 éve sodródnak a vízben, miközben folyamatosan erodálódnak és mikroműanyagokkal szennyezik a tengert. A felfedezés ismét reflektorfénybe helyezte az elveszett LEGO-figurákat, amelyek időről időre felbukkannak, nagy örömöt okozva a gyűjtőknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)