Hirdetés

Illegális LEGO-kereskedőket kapcsolt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

|

A piaci ár alatt kínálták kereskedelmi mennyiségben LEGO-szetteket.

Hirdetés

Összesen három LEGO-készletekkel kereskedő eladót leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azután, hogy apróhirdetési oldalon keresztül figyelmesek lettek három olyan eladóra, akik folyamatosan és nagy tételben értékesítik a különféle drága LEGO-szetteket, ráadásul mindezt jóval az általános piaci ár alatt teszik. Mindhárom esetben az épp futó hirdetések száma meghaladta a százat, így elég egyértelműnek tűnt, hogy igazából üzletszerű kereskedelem folyik.

A NAV munkatársai végül az említett apróhirdetési oldalon keresztül felvették a kapcsolatot mindhárom eladóval, és úgy találkoztak velük, mintha egy-egy értékes LEGO-t akarnának megvásárolni tőlük. A személyes átvétel során aztán boldog vevők helyett revizorokkal találkoztak az eladók.

Hirdetés

Két eladóról kiderült, hogy ugyan rendelkezik adószámmal és vállalkozással, de számlát nem állítottak ki az eladások után, egyiküknek pedig nem is szerepel a vállalkozásához felvett tevékenységi körök között az internetes kiskereskedelem - ez szükséges lenne az efféle értékesítéshez.

A harmadik eladó elismerte, hogy adószám nélkül értékesíti a LEGO-szetteket, így az ő esetében a NAV eljárása nem csak a számlaadási kötelezettség elmulasztása, hanem az adószám hiánya miatt is elindul. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)