Hirdetés

Törölték a legnagyobb kiadók ellen indított, játékfüggőséggel kapcsolatos pereket

|

Két videojáték-addikcióval kapcsolatos per törlésre került, míg egy újabb Arkansas-i család keresete továbbra is folyamatban van.

Hirdetés

Két, az EA, Epic Games, Microsoft és Roblox ellen indított per, amely a videojáték-addikció a kiskorúakra tett hatása miatt kezdődött meg, végül törlésre került. Az Ohio és Arkansas államban benyújtott kereseteket a felperesek vonták vissza, ahogy azt a Game File nyilvános nyilvántartása is megerősítette. A perben említett kiadók/fejlesztők között szerepelt többek között az Epic, az Activision Blizzard, a Rockstar Games, a Sony, a Take Two Interactive, a Microsoft és Roblox.

A játékfejlesztők és kiadók jogi képviselői arra hivatkoztak, hogy a felpereseknek az ügyüket inkább választott bíróság elé kellene vinniük, mivel minden játékos aláír egy felhasználói megállapodást a játékokhoz való hozzáférés előtt. A jogászok emellett az első alkotmány-kiegészítésre is hivatkoztak a szeptember 17-én benyújtott törlés iránti indítványban. A Microsoft azt állította, hogy a videojátékok művészi kifejezésformának számítanak, míg a Roblox hangsúlyozta, hogy csak szolgáltató, és nem felelős a felhasználói által készített játékokért.

Hirdetés

A törölt keresetek nem az egyedüli ilyen esetek a videojáték-ipar nagy nevei ellen. Arkansasban egy anya, Casey Dunn, kártérítést követel az Activision, EA, Epic, Microsoft és Ubisoft ellen, mivel a fia állítólagos játékszenvedélye miatt kárt szenvedett. Dunnék keresete azt állítja, hogy fiuk egészségtelen kapcsolatban áll a Battlefield, Call of Duty, Fortnite és Rainbow Six játékokkal. A fiú állítólag havi 350 dollárt költött játékokra, és szenvedett a keze, könyöke és válla sérüléseitől is, amelyeket függősége okozott - mármint játékfüggősége, a félreértések elkerülése végett.

Hogy a törölt ügyek miként befolyásolják a Dunn család perét, még kérdéses, mivel az ő keresetük továbbra is folyamatban van. Az eset rávilágít a videojátékokkal kapcsolatos jogi kérdések összetettségére és arra, hogy a szülők hogyan próbálnak felelősségre vonni a játékfejlesztőket a gyermekeik egészségügyi problémái miatt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)