Hirdetés

Te dolgoznál olyan játékfejlesztő stúdióban, ahol felvételi kritérium a meztelen szaunázás?

|

Igen különös feltételhez kötötte az állásokat egy lengyel játékfejlesztő stúdió vezetője, de állítása szerint nagyon jó oka van rá.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt igen meglepő párbeszéd folyt le a LinkedIn oldaán, amikor is Aleksandra Wolna narratív designer arról számolt be, hogy azért utasított el egy állást a Spectrum Studiónál, mert a feltételek között szerepelt, hogy meztelenül kéne szaunáznia a munkája részeként.

Wolna elmondása szerint a Spectrum Studio vezérigazgatója, Jacek Piórkowski egy LinkedIn bejegyzés alatt vette fel vele a kapcsolatot, amit ő illedelmesen visszautasított, ugyanis korábban már utánanézett a cégnek és tudott a szaunás dologról.

Később ismét megkereste őt a platformon a tulajdonos, de az újabb elutasításra Piórkowski csak még határozottabban állt ki a HR stratégiája mellett:

"Emlékeztettem, hogy korábban visszautasítottam. Jacek ekkor megpróbált meggyőzni engem és másokat arról, hogy semmi probléma nincs azzal, amit az alkalmazottaitól elvár."

Hirdetés

Piórkowski azóta már szerkesztette néhány kommentjét, de továbbra is állítja, hogy a szaunázásra szükség van, ugyanis erről szól a játék, amit a stúdió éppen fejleszt:

"Nem akarom arra pazarolni az időmet, hogy elmagyarázom a különbséget a Ruska Bania és a száraz szauna között. Érezned kell."

A Spectrum Studio egyik álláshirdetése szerint a cég jelenleg egy olyan, állításuk szerint innovatív játékon dolgozik, ami keveri a Life Is Strange narratív fókuszát, a Final Fantasy karaktereit, a Heart Of Darkness kutyás pályáit (erre különösen kíváncsiak lennénk), a The Turyst felfedezős elemeit, illetve a Tony Hawk's Pro Skater 2 trükk mechanikáit (erre meg aztán pláne). A játék főszereplője egy szaunamester lesz, akinek koreográfiákat kell előadnia különféle szaunákban, emiatt pedig Piórkówski úgy gondolja, hogy egy író nem írhat jó forgatókönyvet egy olyan témáról, amelyet nem ismer.

A tulajdonos szerint nem a meztelenkedés a szauna lényege, hanem arról van szó, hogy bizonyos szaunákban annyira magas a nedvesség tartalom, hogy a törölköző használata gombás fertőzésekhez vezethet. Piórkowski később ki is adott egy közleményt, amelyben elmagyarázta, hogy nem fejtette ki elég jól a szándékait, ami sajnos félreértésekhez vezetett:

"Nem állt szándékomban megbántani, megalázni vagy tiszteletlenül kezelni Ms Wolnát. Rosszul választottam meg a szavaimat, nem fogalmaztam meg elég világosan a szándékaimat. Nem magyaráztam el megfelelően, hogy miért annyira fontos nekem a szauna."

Az biztos, hogy a Spectrum Studio nagyon komolyan veszi a szauna kérdést, de aztán meg mindenki túlfűti a dolgot, és ez lesz belőle.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)