Hirdetés

Pontosan olyan választ adott a Nintendo az AI használatára, amilyenre számíthattunk

|

A cég elnökét pont az aggasztja ennek kapcsán is, ami mindig: a szerzői jogok.

Hirdetés

A Nintendo mindig a maga útját járja, és ez eléggé bejön neki: a DS minden idők második legtöbb példányszámban eladott konzolja a PS2 után, és már a Switch is a harmadik helyen áll összesítésben, a közelmúltban beelőzte a Game Boyt. Valószínűleg a sorrend már nem változik, hiszen a hibrid konzol életpályája végén jár (igaz, rengeteg izgalmas játék érkezik még rá), de a cég ezzel is elégedett lehet.

Mikor a részvényesekkel folytatott beszélgetés során felmerült a kérdés, hogy a Nintendo tervezi-e a generatív AI-eszközök használatát a játékfejlesztésben, Shuntaro Furukawa, a cég elnöke elmondta, látják, hogy kreatív módokon lehet alkalmazni a technológiát, de előbb foglalkozni kell a szerzői jogi kérdésekkel. Mint tudjuk, a Nintendo villámgyorsan tilt le rajongói projekteket, olykor emulátorok fejlesztőinek is nekimegy, mindent megtesznek a vállalat ügyvédei a szerzői jogok védelmének érdekében. 

Hirdetés

Egyelőre inkább az alkalmazottaikban bíznak.

"Több évtizednyi tudás birtokában vagyunk annak kapcsán, hogyan nyújthatjuk a legjobb játékélményeket játékosaink számára. Nyitottak vagyunk a technológiai fejlesztések alkalmazására, de továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy egyedi, a Nintendóra jellemző módon teremtsünk értéket, és ez pusztán technológiával nem megvalósítható."

Más-más fejlesztők eltérő mértékben tervezik az AI-eszközök alkalmazását játékaikban. Lehet, hogy bizonyos esetekben észre sem fogjuk venni, hogy valamit generáltattak, máskor meg úgy túltolják, hogy megkönnyezzük. Érdekes idők jönnek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)