Hirdetés

Pert vesztett a Sony egy csalási szoftver fejlesztője ellen

|

Mégsem jogsértő az Action Replay csalási szoftver.

Hirdetés

2012 óta a Sony jogi harcot vívott az Európai Unióban a Datellel, amely az Action Replay csalási szoftver mögött áll. A Sony azzal érvelt, hogy Datel megsértette a szerzői jogait, de a tárgyalótermi csata véget ért, és a bíróság a Datel javára döntött.

Az Európai Bíróság kimondta, hogy a Datel csalási szoftvere nem módosítja a Sony játékainak forráskódját vagy belső struktúráját. Mivel az Action Replay csak ideiglenesen változtatja meg a tartalmat csalások céljából, nem sérti meg a Sony szellemi tulajdonát, amelyet az európai jog véd. Ez győzelem Datel számára, de azért valószínűleg nem nyitja meg a kapukat a csalási szoftverek áradata előtt.

Hirdetés

Dr. Andreas Lober, a nemzetközi ADVANT Beiten ügyvédi iroda partnere a GamesIndustry.biz-nek adott interjújában elmondta:

"Kétségtelen, hogy a csalási szoftverek fejlesztői és kiadói örömmel fogadják ezt a döntést. De nem szabad túl lelkesnek lenniük ezzel a határozattal kapcsolatban. Az eljárási okok miatt a Bíróság csupán egyetlen alapelv alapján hozta meg döntését: vajon a számítógépes program változóinak egyszerű megváltoztatása jogosulatlan módosításnak számít-e."

Lober hozzátette, hogy a csalások vagy modok céljából létrehozott harmadik féltől származó szoftverek más jogi alapok alapján még mindig szerzői jogsértésnek minősülhetnek. Bármely olyan cég, amely üzleti tevékenységet kíván folytatni az ilyen szoftverek forgalmazásával, valószínűleg további perekre számíthat a Sonytól vagy más játékkiadóktól. A Sony tehát most ebben a fordulóban veszített, de még mindig számos jogi lehetőséggel rendelkezik, hogy fellépjen más cégek esetleges jogsértéseivel szemben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)