Hirdetés

Órákkal a Life by You törlése után bezárta a Paradox a fejlesztőstúdiót

|

Villámgyorsan felszámolta a kiadó a Paradox Tectonic csapatát.

Hirdetés

Mintha Angelo "Franco" Provolone jegyzetfüzetéből lesett volna a Paradox Interactive, olyan expeditíven, azaz gyorsan és hatékonyan bánt el a Life by You című életszimulátorral, illetve az azon dolgozó fejlesztőcsapattal. Előbb a The Sims kihívójának szánt játék törlését harangozta be az elhúzódó fejlesztésre hivatkozva, de 24 órának sem kellett eltelnie, hogy azt kövesse egy még szomorúbb bejelentés.

A kaliforniai Berkley-ben található Paradox Tectonic nem kap második esélyt, nem kezdhet új projektbe az elkaszált helyett, mivel az a döntés született, hogy a stúdiót nem egyszerűséggel bezárják. Ennek következtében az ott dolgozó fejlesztők - mind a 24-en - elveszítik az állásukat.

Hirdetés

Minderről a svéd kiadó ügyvezetője, Fredrik Wester számolt be, aki posztjában köszönetét fejezte ki a fejlesztőknek a munkájuk miatt, és sajnálkozásának adott hangot, de ez alighanem csekély vigasz számukra.

"Ez a hír megrázó a Tectonicnál alkalmazott kollégáink számára, akik keményen dolgoztak azon, hogy korai hozzáférésben elrajtolhasson a Life by You. Sajnálatos módon az egyetlen projektjük törlését követően azt a nehéz döntést kell meghoznunk, hogy bezárjuk a stúdiót. Rendkívül hálásak vagyunk az elhivatott munkájukért, amivel megpróbálták egy új műfajban megvetni a Paradox lábát."

Nem a Tectonic az egyetlen stúdió, amelyiktől mostanában megszabadult a kiadó. A Shadowrun és BattleTech játékok mögött álló Harebrained Schemes a The Lamplighters League bukását követően esett ki a Paradox kegyeiből.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)