Hirdetés

Nem sikerült megmenteni, bezárt a Gothic és ELEX játékok fejlesztője

|

A Piranha Bytest az Embracer hajlandó lett volna eladni, csak épp vevő nem akadt rá.

Hirdetés

A Gothic játékok nem arról ismertek, hogy magas minőséget képviselnek, ahogy a Piranha Bytes más játékait, az ELEX és a Risen széria tagjait sem mutogatja senki követendő példaként. Mégis sokan őriznek kellemes emlékeket velük kapcsolatban, egy szűk, ámde lelkes rajongói kört ki tudtak szolgálni az elmúlt években. 

Az Embracer viszont nem volt elégedett, ugyanakkor lehetőséget adott a csapatnak arra, hogy egy új partner segítségével a saját lábára álljon. Januárban elismerték, hogy baj van, de optimista hangvétellel jelezték, hogy zajlanak folyamatok, és reménykednek a folytatásban.

Hirdetés

Most viszont a német GameStar magazin számolt be arról, hogy június végén bezárt a stúdió, és annak vezetői, Björn Pankratz és Jennifer Pankratz már meg is alapították új cégüket, a Pithead Studiót, amivel kisebb lélegzetvételű, indie játékok fejlesztését tűzték ki célul. Ma közzétettek egy videót is, amivel hivatalossá tették a változtatást, illetve megígérték, hogy hétfőnként új anyaggal jelentkeznek, és fokozatosan mesélnek majd a közelmúlt eseményeiről.

Hogy a Gothic, az ELEX és a Risen jogai is mentek-e velük, az egyelőre kérdéses, ahogy az is, hogy hány munkatársuk folytatja a munkát az új cégben.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)