Hirdetés

Miután a Microsoft bezárta három játékfejlesztő stúdióját, nyitott egy újat

|

A CD Projekt RED és a Naughty Dog veteránjait tömörítő Elsewhere Entertainment az Activision alá tartozik, és egy narratív fókuszú AAA kategóriás játékon dolgozik.

Hirdetés

Még két hét sem telt el az Alpha Dog, az Arkane Austin és a Tango Gameworks bezárása óta, de tegnap új stúdióval bővült a Microsoft Gaming (Xbox Game Studios, Bethesda, Activision, Blizzard, King) istállója. Ezúttal kivételesen nem felvásárlásról van szó, hanem egy frissen létrehozott formációról a The Initiative és a World's Edge mintájára.

A stúdió az Elsewhere Entertainment nevet kapta, a székhelyét pedig Varsóban alakították ki. Figyelembe véve, hogy Lengyelország milyen fontos játékipari központtá vált az utóbbi évtizedekben, cseppet sem meglepő a helyszínválasztás.

Hirdetés

Bár az Activision alá tartozik, az Elswhere Entertainment nem a Call of Duty szekerét fogja tolni, ehelyett azt a feladatot kapta, hogy felépítsen egy egész műfajt meghatározó, vadonatúj, narratív fókuszú AAA franchise-t. A közlemény alapján a stúdió tényleg szembemegy mindazzal, ami eddig az Activisiont jellemezte, mivel azzal a céllal hozták létre, hogy megteremtsen egy olyan környezetet, amelyben a legkülönfélébb és legmerészebb ötletek is gyökeret verhetnek, ahol a kreativitást és az együttműködést ösztönzik, hogy mindennek eredményeképp megszülessen egy franchise, melynek hatása túlmutat a videojátékokon.

A jelenleg munkatársakat kereső Elswhere Entertainment magját iparági veteránok alkotják, olyan fejlesztők, akik korábban a CD Projekt RED-nél (The Witcher, Cyberpunk 2077), a Naughty Dognál (The Last of Us, Uncharted), a Bungie-nál (Destiny) vagy a Ubisoftnál (Far Cry, Tom Clancy's The Division) kamatoztatták tudásukat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)