Hirdetés

Lehúzza a rolót az a cég, aminek a legendás Dead Island előzetest köszönhettük

|

Becsődölt az animációs stúdió, ami13 éve a játéktörténelem egyik legerősebb trailerét hozta el nekünk.

Hirdetés

Sokak emlékezetébe örökre beégett a Dead Island 2011-es leleplező előzetese. Tudjátok, az a trailer, ami visszafelé lejátszva mutatta meg egy zombitámadás áldozatainak, köztük egy kislánynak a szörnyű halálát - a videót az elmúlt 13 évben közel 1,2 millióan nézték meg a hivatalos Dead Island YouTube-csatornán, de értelemszerűen az újrafeltöltésekkel, médiamegosztásokkal ez a szám csak töredéke a teljes nézőközönségnek.

Magáért a videóért egy skót animációs és VFX cég, az Axis Studios felelt. Ez a csapat pedig most a GamesIndustry szerint véglegesen bezárja a kapuit, teljesen leállnak a gyártással, és mind a 162 jelenlegi alkalmazottjukat szélnek eresztik. A céget ugyanis csődeljárás alá vonták.

Legemlékezetesebb alkotásuk mindenképp a Dead Island 2011-es bemutatkozó előzetese volt, amit az aktuális E3-on villantottak meg (igen, 13 éve még létezett ez a szebb napokat is megélt, immár teljesen eltörölt rendezvénysorozat).

Hirdetés

A csapat később olyan játékok előzetesein is dolgozott, mint a Destiny 2, a The Elder Scrolls Online, a Warframe, a Magic the Gathering, vagy a Halo franchise, de például K/DA More című kislemezének videoklipjében is közreműködtek. Tévés fronton is kaptak felkéréseket, az HBO-féle Csernobil, és a Netflix által gyártott Love, Death, and Robots sorozatokban is láthattuk az ő VFX tudásukat.

A mostani bezárás indoklásában az egyre kevesebb ügyféloldali megrendelés, illetve a munkaköltségek folyamatos növekedése lett kiemelve. Próbálkoztak alternatív megoldások keresésével, de végül nem maradt más választásuk, meg kellett hozniuk ezt a fájó döntést.

Mi mással is emlékezhetnénk meg a Axis Studios munkásságáról, mint a fentebb említett előzetessel:

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)