Hirdetés

Jogsértés miatt perli a Nintendo és a The Pokémon Company a Palworld készítőit

|

Nem hagyták annyiban a Pocketpair megkérdőjelezhető tevékenységét.

Hirdetés

Hatalmas szenzáció volt idén év elején a Pocketpair zsebszörnyeket felvonultató túlélőjátéka, a Palworld, amit legjobb pillanatában több mint 2 millió játékos pörgetett egy időben. A kezdeti lelkesedés azóta jelentősen alábbhagyott (jelen cikk írásának pillanatában 15 ezren játszanak vele Steamen), de ezt nem jelenti azt, hogy a jogsértésre irányuló vizsgálatoknak és vádaknak is vége szakadt.

Tudniillik nem sokkal a játék felívelése után a Pokémon franchise felett bábáskodó The Pokémon Company indított vizsgálatot feltételezett jogsértések gyanúja miatt a Palworld készítői ellen, most pedig a Nintendóval karöltve perelte be a Pocketpairt szabadalmi jogok megsértése miatt.

Hirdetés

Korábban is számos kritikával illették a Palworldöt, ugyanis a játékban szereplő palok kísértetiesen hasonlítanak a Pokémon zsebszörnyeire. Ezt kifogásolja a The Pokémon Company és a Nintendo is: a két cég közösen nyújtott be egy szabadalombitorlási pert a Pocketpairrel szemben a tokiói kerületi bíróságon.

"A kereset a jogsértés megakadályozására és kártérítésre irányul azon az alapon, hogy az alperes által fejlesztett és kiadott Palworld több szabadalmi jogot is sért."

- olvasható a Nintendo közleményében.

A vállalat kiemelte, hogy a jövőben is megteszi a szükséges lépéseket a szellemi tulajdonjogok védelme érdekében, amennyiben szabálysértő magatartást tapasztal. A per ettől függetlenül kissé meglepő, tekintve, hogy a Nintendo és a The Pokémon Company is hónapokig hallgatott az üggyel kapcsolatban. A Pocketpair egyelőre nem kommentálta a helyzetet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)