Hirdetés

Felvásárolták a Darkest Dungeons fejlesztőit

|

Egy horrorjátékokban utazó nagy stúdió csapott le Red Hook Studiosra.

Hirdetés

Érdekes, hogy miközben az Evolve-től a Friday the 13th: The Game-ig számos aszimmetrikus koncepcióra épülő multis projekt elvérzett az évek során, addig a 2016-ban megjelent Dead By Daylight a mai napig él és virul. Ezt alighanem annak is köszönheti, hogy alkotója, a Behaviour Interactive nem kötelezte el magát egyetlen franchise mellett sem, ellenben ügyesen vegyíti az eredeti tartalmakat a licenceltekkel. Idén nyáron a Dungeons & Dragonsszel, a Tomb Raiderrel és a Castlevaniával cross-overezett a játék, és már most tudni lehet, hogy jövőre többek között a Five Nights at Freddies-zel is össze fog bútorozni.

A bevételeket a Behaviour nemcsak olyan projektek fejlesztésébe forgatja vissza, mint a Dead By Daylight univerzumába helyezett egyjátékos horrorkaland, a szeptember elején megjelent The Casting of Frank Stone, hanem például stúdióvásárlásra költi.

Hirdetés

A Kanada legnagyobb fejlesztőstúdiójaként számon tartott Behaviour legfrissebb szerzeménye a vancouveri Red Hook Studios, amelynek a nevét sokan áldják és átkozzák egyszerre kőkemény rogulike RPG-i (Darkest Dungeon, Darkest Dungeon 2) miatt. A mindössze 29 főből álló csapat mérlege eddig makulátlan, a két játék összesített eladásai meghaladják a hétmillió példányt.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Red Hook következő projektje, de tekintve, hogy a megállapodás értelmében a Behaviour részeként is független entitásként működik tovább, valószínűbb, hogy saját IP-jukon dolgozhatnak a fejlesztők egy Dead by Daylight spin-off helyett.

Rémi Racine, a Behaviour társalapítója és ügyvezetője úgy fogalmazott az akvizícióról beszámoló közleményben hogy az év elején célul tűzték ki maguk számára, hogy a Behaviour, mint kiadó neve elválaszthatatlanul összeforrjon a horror műfajával, a Dead by Daylightot pedig ugyanolyan kivételes horrorjátékokból álló könyvtárral vegyék körül. A Red Hook felvásárlására újabb lépésként tekintenek az említett cél elérése felé vezető úton, amit továbbiak követnek majd. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)