Hirdetés

Elemzők megfejtették, miért lett csúfos bukás a Concord

|

Becslések szerint mindössze 25000 példány talált gazdára, ami iszonyú kevés.

Hirdetés

A Concord nem egy rossz játék, mint azt tesztünkben is olvashattátok, de a világ most nem erre vágyott. Hogy mennyire, azt a SteamDB számai is mutatják: jelen pillanatban, vasárnap délelőtt 75-en játsszák PC-n, a 24 órás csúcs 125 volt, de a megjelenése óta eltelt kb. egy hétben nem volt olyan nap, hogy 700-nál többen lettek volna aktívak.

Az amerikai IGN megkérdezett néhány elemzőt, hogy megtudják, tényleg akkora-e a bukás, mint amilyennek tűnik, és ha igen, mi áll ennek hátterében. Mat Piscatella, a Circana elemzője elmondta, az ő programjuk szerint a Concord PS5-ön augusztus 26-án, pár nappal megjelenése után az Egyesült Államokban a 147. helyen állt a napi aktív játékosszám-rangsorban, és a játékosok kevesebb mint 0,2%-a játszotta - a helyzet tehát nem csak PC-n siralmas.

Hirdetés

Egy másik elemző, Simon Carless úgy becsülte, PC-n 10 ezer, PS5-ön 15 ezer példányt vásárolhattak meg a játékosok.

A népszerűtlenségnek több oka van. Az egyik, hogy a folyamatosan frissülő játékok piaca telített, így nem elég, ha egy játék szórakoztató, ki kell tűnnie valahogy. Emellett a Concordot a Sony minimálisan promózta, keveset költött marketingre, nem tolta annyira, mint más játékait, pedig egy új franchise-nál különösen fontos lett volna, hogy igyekezzenek előtérbe tolni.

Nem segített továbbá a 40 dolláros árcímke sem, amikor a hasonló játékokat ingyen lehet játszani, továbbá az online shootereknél számít az is, hogy a barátok együtt mozognak, csak akkor teszik félre aktuális kedvenceiket, ha mindenkinek kedve van az újdonságot kipróbálni.

Ha a Concord ingyenes lett volna, vagy legalább a PS Plus előfizetőinek ingyen adják, a számok máshogy alakulhattak volna, de így, 15 ezer forintért érthető, hogy szinte senkinek nem kell. Számíthatunk rá, hogy a Sony továbbra is próbálkozik majd a live service kategóriájában, hiszen még ha néhány játék csúnyán el is hasal (mint korábban a Destruction AllStars), a Helldivers 2-féle sikerek kompenzálhatják a kudarcot.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)