Hirdetés

Drágul és némileg átalakul az Xbox Game Pass

|

Hamarosan sor kerül az elkerülhetetlen áremelésre, de nem ez lesz az egyetlen változtatás.

Hirdetés

Amint arra teljes mértékben számítani lehetett azután, hogy a Microsoft bejelentette, a Call of Duty: Black Ops 6 a megjelenése pillanatától fogva elérhető lesz a Game Pass kínálatában, idén ősszel drágulni fog a szolgáltatás - azt azonban nem vártuk, hogy az egyik szintet jelentősen átalakítják.

A Microsoft rövid összefoglalója szerint két fontos változás lép majd életbe szeptember 12-én: az áremelés mellett változik a konzolos csomag is, így az Xboxon játszókat még intenzívebben terelik az Ultimate előfizetés felé.

A Magyarországon már egy ideje nem elérhető Game Pass for Console utódjával, a Game Pass Standarddal minden korábban megjelent játék játszható lesz, de az újak nem (vagy nem azonnal), így aki ezt választja, sem a fent említett CoD-ot, sem az Avowedot vagy az Indiana Jones and the Great Circle-t nem fogja tudni a megjelenés napján élvezni anélkül, hogy teljes árat fizetne a játékokért. Akinek él még az előfizetése, mert beraktározott belőle korábban, az annak lejártáig változatlanul használhatja.

Hirdetés

A Standard szintnek része a multiplayer módokhoz való hozzáférés, de a felhő alapú játék nem. Szeptember 18-ától a már megvásárolt kódokat csak úgy lehet beváltani, hogy legfeljebb 13 hónapig biztosítsanak hozzáférést a Game Pass for Console-hoz, ezt követően a Standard szintet kell majd választani. Azt, hogy a Standard pontosan mikortól lesz elérhető, és mennyibe fog kerülni, egyelőre nem tudjuk: csak az amerikai árat adták meg, ami 14,99 dollár, de ez nem mérvadó a magyar árazást tekintve, mivel forintban olcsóbbak az előfizetések.

Akinek élő előfizetése van, amely szeptember 12. után újul meg, onnantól már az új díjakat lesz kénytelen fizetni, amelyek a különböző előfizetési opciók esetében az alábbiak szerint változnak:

  • Game Pass Ultimate 4790 Ft helyett 5490 Ft
  • PC Game Pass 3000 Ft helyett 3600 Ft
  • Game Pass Core 12 hónapra 19.850 Ft helyett 24.800 Ft

A Microsoft szerint egyébként a felhasználók jelentős többsége már most is inkább az Ultimate-et választja, így a Console Standardra változtatása aránylag keveseket érint. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)