Hirdetés

Beperelték a Sonyt a Stellar Blade miatt

|

Jobban kellett volna címet választani a játéknak?

Hirdetés

A Sony és a Shift Up fejlesztőcsapat most per középpontjába került, mivel a louisianai Stellarblade nevű filmgyártó cég beperelte őket a PS5-re megjelent népszerű akció-kalandjátékuk, a Stellar Blade  miatt. Nem túl meglepő módon a filmgyártó a védjegybitorlásra hivatkozva indította eljárását, mivel úgy vélik, a játék címének használata negatívan hat az ő vállalkozásukra.

Az amerikai IGN beszámolója szerint a keresetet ebben a hónapban nyújtották be a louisianai bíróságra, és a Stellarblade LLC, valamint annak tulajdonosa, Griffith Chambers Mehaffey célkeresztjébe került a Sony, a Shift Up és egy meg nem nevezett biztosítótársaság is. A panasz lényege, hogy a filmgyártó cég tevékenységét károsítja, hogy a játék Stellar Blade néven jelent meg.

Hirdetés

Mehaffey 2010 óta használja a Stellarblade nevet a multimédiás szórakoztatási szolgáltatások - mint filmek, dokumentumfilmek és zenei videók készítése - kapcsán, sőt, már 2006 óta birtokolja a stellarblade.com domaint is. A panasz szerint azóta, hogy a korábban Project Eve néven ismert játékot 2021-ben Stellar Blade néven mutatták be, Mehaffey ügyfelei nehezen találnak rá a cégére online.

Mehaffey ügyvédje szerint a Sony és a Shift Up "messze jobb erőforrásai" monopolizálták a keresési találatokat a Stellarblade névre, ezzel pedig gyakorlatilag ellehetetlenítve a filmgyártó cég online láthatóságát és veszélybe sodorva a vállalkozás jövőjét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)