Hirdetés

Az egész internetet letaroló Hawk Tuah videó alkotóinak keményen meg kell harcolni az anyag szerzői jogaiért, és nem akarnak itt megállni

|

Hailey Welch vírusvideójának jogait egyáltalán nem volt egyszerű megkaparintania azoknak, akik konkrétan leforgatták az anyagot.

Hirdetés

Az internet legújabb szupersztárja (lehet ezen a jelzőn lamentálni, hogy mennyire sztár a szexuális tippeket adó högy, de vitathatatlan, hogy immár boldog-boldogtalan ismeri a mémmé vált videót, minden férfi egyszerű boldogságának ikonja lett e két szó), Hailey Welch elég szépen halad frissen indult influenszerkarrierjében, hiszen már túl van az első podcastbeszélgetésén, Zach Bryan nashville-i koncertjén a színpadot is megjárta, saját sapkáival pedig immár több mint 65 ezer dollár (nagyjából 24 millió forint) bevételt termelt.

Saját elmondása alapján ügyvédet és managert fogadott, hogy segítségére legyenek a számára teljesen idegen sztárvilágban, ahol valószínűleg előbb vagy utóbbi abba is bele kell majd tanulnia, amit azt őt híressé tevő videó készítői már pontosan ismernek. Az ominózus videót legyártó páros, Tim Dickerson és DeArius Marlow ugyanis nem kis melóval találták szemben magukat, mikor érvényesíteni akarták szerzői jogaikat a felvétel kapcsán.

Hirdetés

A duó nemrég a New York Timesnak elmondta, hogy már több mint 50 szerzői jogi igényt kellett benyújtaniuk, mivel az interneten folyamatosan jelennek meg az újonnan feltöltött Hawk Tuah videók, ezek egy részéről pedig utólagosan leszedik a TimandDeeTV vízjelent (ez a páros brandje), ennek pedig bizony jogi következményei vannak.

Dickerson és Marlow úgy gondolják továbbá, hogy Hailey Welch hírneve egészen konkrétan nekik, az ő videójuknak köszönhető, így a sztárságból befolyt összeg egy része is megilletné őket, valamiféle kompenzációra számítanának, de (most kapaszkodjatok meg) Welch ügyvédje eddig semmilyen módon sem reagált az erre vonatkozó megkereséseikre.

Ha tippelnünk kéne, nem is igazán fog ez megtörténni. Egy dolog benyújtani a YouTube-on vagy a TikTokon egy szerzői jogi igényt, és egészen más az internet új üdvöskéjének egyre csak dagadó pénztárcájában turkálni. Persze mindig akadnak, akik próbálkoznak, ilyen ez az influenszer-szakma, meg a 15 perc hírnév.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)