Hirdetés

Az Amazonhoz igazol az Xbox társalapítója

|

Új kihívások elé néz J Allard, egyelőre nem sokat tudni a feladatairól.

Hirdetés

J Allard, az Xbox társalapítója szeptemberben csatlakozott az Amazonhoz, mint alelnök a vállalat eszköz- és szolgáltatási részlegén. Allard megerősítette új szerepét egy The Verge-nek küldött e-mailben, azonban hozzátette, hogy még túl korai lenne részletezni, milyen projekteken fog dolgozni, azon kívül, hogy új ötleteken fog munkálkodni.

Allard közvetlenül Panos Panaynak fog jelenteni, aki korábban a Windows és a Surface részlegek vezetője volt a Microsoftnál, de tavaly távozott, majd szintén csatlakozott az Amazonhoz. J Allard több mint két évtizedet töltött a Microsoftnál, ahol több jelentős projektet vezetett. Ő volt a társalapítója az Xbox divíziónak, elindította az Xbox Live hálózatot, és részt vett az Xbox 360 konzol fejlesztésében is. Emellett ő felügyelte a Zune, a Microsoft iPod-versenytársának kifejlesztését.

Hirdetés

2010-ben Allard elhagyta a Microsoftot, miután részt vett a Courier nevű, de hivatalosan soha be nem jelentett táblagép fejlesztésében, amely az érintéses és tollas vezérlést kombinálta egy digitális jegyzetfüzet formájában. A Courier fejlesztése végül megszűnt, állítólagos belső konfliktusok miatt Allard Courier-csapata és Steven Sinofsky Windows-csapata között​.

A Microsoft elhagyása után Allard létrehozta a Project 529 nevű közösségi szervezetet, amely a kerékpárlopások visszaszorítására koncentrált. 2024 elején a Project 529-et felvásárolta a Two Three Bird, ami lehetővé tette Allard számára, hogy új projektekre összpontosítson .

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)