Hirdetés

Az Agymanók 2 lett minden idők legtöbbet hozó animációs filmje, de valójában egy film mégis veri

|

Amíg a Disney azzal van elfoglalva, hogy a millióit számolgatja, mi megnéztük, hol áll az Agymanók 2 a bevételi listán.

Hirdetés

A Variety jelentése szerint elképesztően nagy sikert aratott az Agymanók 2. A Disney-Pixar produkciónak sikerült a lehetetlen, és lekörözte a Jégvarázs 2-t, ami eddig a filmtörténelem legtöbb bevételét hozó animációs filmje volt. Elza és Anna második kalandja annak idején 1,45 milliárd dollárt gyűjtött össze a mozitermes szereplése alatt. Az Agymanóknak ezt sikerült lehagynia a maga 601 milliós amerikai, és 861 milliós globális eredményével, ami együtt 1,46 milliárdra jött ki.

Az Agymanók 2 így a filmtörténelem legtöbbet termelő animációs produkciójává vált, de ezt a címet igazából csak a szigorúan vett "animációs" kategóriában tudhatja magáénak. A 2019-es Az oroszlánkirály remake-et a Disney élőszereplős kategóriába soroltatta, dacára annak, hogy számítógépek által generált állatok ugráltak számítógépek által megfestett hátterek előtt.

Hirdetés

Az oroszlánkirály egyébként 1,65 milliárdot termelt, így csak szigorúan technikai kérdés az Agymanók folytatásának abszolút aranyérme.

Akárhogy is, az is lenyűgöző teljesítmény, hogy az Agymanók 2 átvette a Barbie 13. helyét (1,446 milliárd dolláros összbevétel) a filmtörténelem legsikeresebb produkcióinak listáján. Ti láttátok már? Mit gondoltok róla?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)