Hirdetés

Androidon is vásárolhatunk majd Xbox játékokat

|

Az Epic és a Google párharcának új fejleményei miatt az Xbox is nagyon örül.

Hirdetés

A múlt hét folyamán határozott úgy a bíróság, hogy a Google-nek még nyitottabbá kell tennie az Androidot. Bár ezen a platformon - az Apple-ével ellentétben - más alkalmazásboltok is elérhetők voltak a Google Playen kívül, az új szabályok értelmében engedélyezni kell azt is, hogy mindenki olyan fizetési megoldást használjon, ami neki kényelmes - és ez új lehetőségeket nyit meg például az Xbox számára is.

Sarah Bond, a divízió elnöke bejelentette, hogy novembertől a játékosok közvetlenül az Xbox appból vásárolhatnak és játszhatnak majd játékokat. Bár ez elsőre úgy hangozhat, mintha a játékok megjelennének Androidra, valójában alighanem csupán olyan funkciókat használhatunk kényelmesebben, amiket eddig körülményesen lehetett elérni.

Hirdetés

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy már nem csak böngészőből intézhetünk majd vásárlást, és a megvett játékokat streamelhetjük mobilra - akkor is, ha azok nem részei a Game Pass Ultimate-nek, hiszen ez a funkció is jövő hónapban érkezhet.

A Google még fellebbezni szeretne a döntés ellen, és ez az Xbox terveit is keresztülhúzhatja, de idő lesz még, amíg sikerülhet megfordítani az állást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)