Hirdetés

A Suicide Squad: Kill the Justice League kudarca miatt sokakat elküldtek a Rocksteadytől

|

Azok a munkatársak az érintettek leginkább, akik a minőségellenőrzésért feleltek.

Hirdetés

A Suicide Squad: Kill the Justice League sorsa már azelőtt megpecsételődött, hogy egyáltalán megjelent volna, ugyanis ahogy kiderült, hogy a live service-jellegű játékok kategóriájában indul, valamint köze lesz az Arkham-szériához is, már el is vágta magát sokaknál, a játékosok hozzáállását pedig semmilyen marketingeszközzel nem lehetett megmásítani. Az is csak olaj volt a tűzre, hogy elterjedt: a játék meggyalázza Kevin Conroy Batmanjét

De ez csak az egyik oldala az éremnek: a másik az, hogy szűk két hónap alatt annyi szolgáltatásalapú multis játék rajtolt el, mint amennyi máskor egész évben szokott, ráadásul a kritikusok sem voltak kíméletesek vele, sorra kapta a negatív pontszámokat, és nem ok nélkül. Hiába vannak ugyanis a Suicide Squad: Kill the Justice League-nek tagadhatatlan előnyei, ha "az egész szépen lassan hamuvá ég a live service pokolban" - ahogy azt a tesztünkben is írtuk. 

Hirdetés

A Rocksteady újdonsága végül hatalmas bukás lett, rengeteg pénzt veszített vele a Warner Bros. Discovery, és alig játszik vele valaki, ami egy szolgáltatásalapú címnél elég kellemetlen. Mindez nem maradhatott következmények nélkül, ez pedig abban mutatkozik meg, hogy több embert is elküldtek a fejlesztőcsapattól. Az Eurogamer beszámolója szerint az elbocsátások leginkább a QA-részleget érintik: a minőségellenőrzését felelős munkatársak több mint felét küldték el a Suicide Squad: Kill the Justice League gyenge eladásaira hivatkozva. Ezzel a részleg létszáma 33-ról 15-re csökkent. 

De a honlap forrásai szerint ez csak a kezdet volt, további elbocsátások jönnek. Az egyik fejlesztő azt állította, hogy az apasági szabadsága alatt rúgták ki. A névtelenül nyilatkozó munkatársak hangot adtak abbéli aggodalmuknak is, hogy a minőségbiztosítási részleg leépítése miatt a megmaradt kollégákra még több munka hárul, a vezetés pedig arra számít, hogy ez a jövőbeli játékaik minőségére is rányomja a bélyegét. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)