Hirdetés

A fogyasztóvédelem azonnal betámadta a Microsoftot a Game Pass drágulása miatt, de igazából az Activisiont akarja elszedni

|

Továbbra is sértetten kezeli az amerikai FTC, hogy a Microsoftnak sikerült az Activision-Blizzard felvásárlása.

Hirdetés

Több okból is elkerülhetetlennek tűnt, hogy a Microsoft megnövelje a Game Pass előfizetés havidíját - valószínűleg akkor is meglépték volna ezt, ha nem kerülne be megjelenésekor a Call of Duty: Black Ops 6. Szeptember 12-étől a legfullosabb Ultimate csomagért 700 forinttal, a PC Game Passért 600 forinttal kell többet adnunk havonta, míg a Core előfizetésért egy évre 4950 forinttal kérnek többet, mint eddig. Emellett megszűnik a Magyarországon már egy ideje nem elérhető konzol-exkluzív szint, helyére egy új jön.

Az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi szervezete, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) hivatalos panaszában rögtön jelezte, nincs rendben, hogy a Game Pass átalakításának következtében bevezetett Standard szint drágább a korábban elérhető konzolos Game Passnál, mégis kevesebbet ad, hiszen akik ezt választják, a Microsoft saját játékait nem érhetik el azonnal.

Hirdetés

Szerintük ők pont attól tartottak, hogy az összeolvadással hasonló módon fog sérülni a fogyasztók érdeke, és kiemelték, milyen érdekes, hogy pont az idei CoD bejelentése előtt lépnek életbe a változtatások. Megtörtént, amitől féltek, és ez cselekvést kíván.

A Microsoft erre úgy reagált, azért lesz szuper a Standard szint, mert ezzel nem csak több száz régebbi játék elérhető, hanem multizni is lehet vele, ami elődjénél nem volt adott, csak 10 dolláros felár ellenében, így hát igazából nagyobb értéket ad, mint a Game Pass for Console.

Az FTC igazából azt szeretné elérni, hogy utólag mégis ellehetetleníthesse az Activision-Blizzard bekebelezését. Meglátjuk, mennyire jár sikerrel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)