Hirdetés

Ilyen hosszú lesz a Summer Game Fest 2024 nyitóműsora

|

Geoff Keighley azt is elárulta, mire számíthatnak a nézők a nyár egyik legjobban várt videojátékos eseményén.

Hirdetés

Lassan megszokjuk a gondolatot, hogy az E3 nem létezik többé, és ennek következtében előbb vagy utóbb a köznyelvből is ki fog kopni, hogy az egykori Electronic Entertainment Expo rövidítésével illetik a nyár azon időszakát, amikor egymás sarkát tapossák a konzolgyártók és a nagy kiadók konferenciái. Egy ideje átvette ugyanis a helyét, a Summer Game Fest, amelynek idén is a nyitóműsora adja meg az alaphangulatot.

A The Game Awards házigazdájaként is ismert Geoff Keighley szervezte bemutatóval kapcsolatban általában az egekig srófolják az elvárásaikat a játékosok, de minként arra ő maga is rámutatott, ez nem feltétlenül nyerő ötlet.

Keighley a The Game Awards hivatalos Twitch-csatornáján elmagyarázta a két rendezvény közötti különbséget: míg az előbbinek a nagy leleplezések és meglepetésnek szánt bejelentések alkotják a gerincét, addig a Summer Game Fest másra helyezi a hangsúlyt, ebből pedig egyenesen következik, hogy az igazán nagy durranásokat nem a napokon belül esedékes bemutatótól kell várni.

Hirdetés

"Természetesen lesznek új bejelentések, de a show elsősorban már ismert játékokhoz kapcsolódó újdonságokra fókuszál."

Konyhanyelvre lefordítva ez annyit tesz, hogy nagyrészt már elérhető játékokhoz készülő friss tartalmakról rántják majd le a leplet (ilyen lehet például az Alan Wake 2 első kiegészítője), illetve formálisan leleplezett alkotások új előzeteseiben gyönyörködhetünk a műsor ideje alatt, és esetleg a megjelenési dátumokat is megismerhetjük.

A házigazda világossá tette, hogy több olyan játék sem lesz jelen a Summer Game Festen, amiről előzetesen az ellenkezőjét feltételeztük. Hiányozni fog mások mellett a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, a Kingdom Hearts 4, a The Wolf Among Us 2 és a Judas is, ellenben a Monster Hunter Wilds és a Metaphor: ReFantazio biztosan tiszteletét teszi az éjszakába nyúló bemutatón.

Ami a műsoridő hosszát illeti Keighley megerősítette, hogy a június 7-én 23:00-kor kezdődő élő show két órát vesz majd el a nézők életéből. Aki pedig inszomniával küzd, közvetlenül utána megnézheti a Day of the Devs és a Devolver Direct előadásait is.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)