Hirdetés

Végre elhangzott egy sorozatban a legjobban várt MCU-s gonosz neve

|

Nagyon hosszú ideje várnak már a Marvel-rajongók Mephisto felbukkanására, most pedig tényleg eljöhet a nagy nap.

Hirdetés

A Mindvégig Agatha (Agatha All Along) sorozat harmadik epizódja újabb találgatásokat indított el a rajongók körében, különösen a Mephisto nevű démon megjelenésével kapcsolatban. A Marvel képregényekből ismert, alvilági uralkodó alakját sokan már korábban is összekötötték volna a WandaVízió széria történetével, ám akkor a teóriák nem bizonyultak helytállónak. Azonban a legújabb Agatha epizódban felsejlő részletek újra élesztették a találgatásokat.

Az epizód egyik jelenetében Agatha Harkness és boszorkányköre a boszorkányúton kalandozva egy elvarázsolt házhoz érkeznek. Itt ismét előtérbe kerül "Tini", az egyelőre név nélküli, titokzatos tinédzser, kinek múltja és kiléte meglehetősen homályos, mivel egy ismeretlen hatalom pecsétjét viseli magán, amely megakadályozza, hogy felfedje valódi személyazonosságát. Ez a misztikum táplálja a nézők találgatásait: sokan úgy vélik, hogy ez a karakter Mephisto egyik ügynöke lehet, vagy akár maga a démon rejtőzik a kamasz fiú álarca mögött.

Sasheer Zamata karaktere, Jennifer Kale ezt egészen konkrétan ki is mondja, mikor arról beszél, hogy Agatha anno odaadta a saját gyerekét az Átkozottak Könyvéért cserébe. Ekkor elmondja, hogy a fiúval nem tudni, mi történt, lehet hogy halott, elképzelhető, hogy démonná változott, ahogy az is, hogy jelenleg Mephisto ügynökeként tevékenykedik. A tisztázatlan múlti Tinit pedig nem nehéz összekötni mindezzel, akár még az is kiderülhet, hogy ő Agatha elcserélt gyermeke. Korábban egyébként a legnépszerűbb teória az volt, hogy a srác nem más, mint Billy Kaplan, vagyis Wiccan, a Skarlát Boszorkány fia. Mindenesetre Mephisto neve most először hangzott el egy MCU-s produkcióban.

Hirdetés

A rajongói teóriák egyik központi eleme ezen felül Aubrey Plaza karaktere, Rio Vidal, akit sokan Mephisto gyermekének, Blackheartnak tartanak (ez a feltevés meglehetősen valószínűnek tűnik az eddig látottak alapján). Korábban Rio azt mondta, hogy "fekete szíve Agatháért dobog", ami egybevág Patti LuPone által megformált boszorkány, Lilia Calderu jóslatával, miszerint egy fekete szívvel rendelkező boszorkány csatlakozik majd a körükhöz. Ez a rejtélyes kijelentés több néző szerint azt jelzi, hogy Rio nem csupán egy újabb boszorkány, hanem esetleg Mephisto maga, aki álruhában kémkedik a boszorkányok között.

A sorozat készítője, Jac Schaeffer, az Entertainment Weeklynek adott interjúban is utalt arra, hogy a nézők figyelmét érdemes a finom utalásokra fordítani, mert sokszor egy-egy ártalmatlannak tűnő poén vagy kijelentés mélyebb jelentőséggel bír. Schaeffer elmondta, hogy bár nem árulhat el minden részletet, a történetben Mephisto fontos szerepet játszhat, különösen Agatha Harkness karakterfejlődésében. Az epizódok során a nézők fokozatosan újabb és újabb részleteket fedezhetnek fel, amelyek további megerősítést adhatnak a teóriáknak.

Egyelőre meg nem erősített pletyka továbbá, hogy Mephisto az Ironheart, avagy Vasszív tévésorozatban fok majd ténylegesen felbukkanni, ahol Sacha Baron Cohen alakítja a pokol egyik uralkodóját. Könnyen lehet azonban, hogy már az Agatha tévésorozat végén megmutatják őt nekünk az alkotók. 

Korábban arról pletykáltak, hogy Mephistót Sacha Baron Cohen fogja alakítani az MCU-ban
Korábban arról pletykáltak, hogy Mephistót Sacha Baron Cohen fogja alakítani az MCU-ban

A másik nagy kérdés a rajongók körében, hogy Wanda Maximoff visszatér-e a sorozatban. Wanda, mint Agatha egyik legfontosabb szövetségese és ellenfele a WandaVision sorozatban, továbbra is szorosan kötődik Agatha történetéhez. Schaeffer kifejtette, hogy nagy figyelmet fordítottak arra, hogy Wanda öröksége és hatása mennyire jelenjen meg az új sorozatban, ám egyértelművé tette, hogy Agatha All Along története elsősorban Agatha Harkness karakterének kibontakozására összpontosít. Wanda árnyéka ugyan ott van a történetben, de ez Agatha saját útjáról szól.

Az epizódok és a körülöttük kialakult spekulációk arra utalnak, hogy a Marvel univerzumának ezen sarka továbbra is tele van meglepetésekkel. Ahogy a sorozat előrehalad, a rajongók egyre több részletet tudhatnak meg Agatha, Mephisto és Wanda közös történetéről.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)