Hirdetés

Véget ér a Mi lenne, ha...?, de jönnek más Marvel-sorozatok a helyére

|

Zárt ajtók mögött mutatta meg a Marvel, hogy milyen animációs produkciókra számíthatnak a rajongók, de így is kiderült pár fontos információ.

Hirdetés

Noha a Marvel számára az utóbbi bő másfél évtizedben szinte minden a filmes univerzuma, az MCU építgetéséről szólt, amin belül az élőszereplős produkciók élveztek elsőbbséget, azért az animációs vonalat sem hanyagolta el teljesen. Mi több, a Marvel Animation 2021-ben teljesen a Kevin Feige vezette Marvel Studios kreatív irányítása alá került, hogy garantáltan meglegyen az összhang a képregényekből merítő alkotások között.

A hétvégén zajló D23 Expóról a Marvel animációs részlege sem hiányzott, ám legnagyobb sajnálatunkra, zárt ajtók mögött került sor a bemutatókra, így csupán helyszíni beszámolókra tudunk támaszkodni. Aki magyar feliratos trailereket nézegetne, annak az első nap Disney-, Marvel-, Pixar- és Star Wars-offenzívájáról készült összefoglalónkat tudjuk ajánlani.

Hirdetés

Öt alkotás állt az animációs panel fókuszában, az X-Men '97, a Your Friendly Neighborhood Spider-Man, az Eyes of Wakanda, a Mi lenne, ha...? (What If...?), valamint a Marvel Zombies. Egyelőre egyik újoncnak vagy folytatásnak sincs még premierdátuma, de a Marvel tervei szerint a vakandai kaland és a zombis spin-off még idén befut. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a stúdiónak esze ágában sincs egységes animációs stílust erőltetni az alkotókra sem most, sem a jövőben.

X-Men '97

Azt továbbra sem tudni, hogy mikor folytatódhatnak a mutánsok kalandjai, de világosan jelzi a Marvel bizalmát a sorozatban, hogy már zöld utat adott a második és a harmadik évadnak is. Brad Winderbaum producer elárulta, hogy gyerekként imádta az 1992 és 1997 között futott X-Men: The Animated Seriest, és egy álom vált számára valóra azzal, hogy visszahozhattak olyan karaktereket, mint Rozsomák és Vadóc. Akiknek egyébként fontos szerepet szánnak a következő évadban, amelyben a karakterek új szerelést kapnak (Grant Morrison tervei alapján), Magnetónak pedig bíróság elé kell majd állnia.

Mi lenne, ha...?

Ami a Mi lenne, ha...? című gondolatkísérletet illeti, a Marvel közölte, hogy a harmadik évad lesz az utolsó. Ebben egyebek mellett új felállásban láthatjuk majd a Sam Wilson vezette, Holdlovaggal és Vörös Őrrel kiegészült Bosszúállókat, akik Voltron stílusú Mechákat irányítva vonulnak csatába. Megerősítést nyert továbbá, hogy Bucky, Vasszív, Shang-Chi és a fehér Vízió is felbukkan majd a lezárásban.

Eyes of Wakanda

Örülhetnek a Vakanda-rajongók is, számukra egy négyrészes, limitált sorozattal készül a Marvel, amelynek készítésébe Ryan Cooglert, a Fekete Párduc-filmek rendezőjét is bevonták. Bár az MCU kánonba illeszkedő Eyes of Wakanda cselekményének középpontjában az afrikai monarchia titkainak őrzésére felesküdött harci kutyák állnak, a történet nem szorítkozik Vakanda kerületére. K'un-Lunt is láthatják majd a nézők a misztikus város védelmezőjével, Vasököl új változatával egyetemben, méghozzá egyedinek mondott 3D-s stílusban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Your Friendly Neighborhood Spider-Man

Szintén a Disney+ lesz az otthona a Your Friendly Neighborhood Spider-Mannek, amely Peter Parker tinédzserkori kalandjait meséli el újra, ám egy jelentős csavarral. A radioaktív pók csípése miatt szuperképességeket szerző fiatalnak ugyanis az MCU filmjeivel ellentétben nem Tony Stark, hanem Norman Osborn (Colman Domingo) lesz a mentora, aki még a Vasember páncéljában hősködő milliárdos playboynál is könnyebben hajlamos morálisan megkérdőjelezhető döntéseket hozni.

Marvel Zombies

A végére maradt a már korábban beharangozott Marvel Zombies, amely a Mi lenne, ha...? szériából nőtt ki, és úgy tűnik, hogy a harcművész szuperhős, Shang-Chi lesz ennek a négyepizódos spin-offnak a főszereplője. A levetített részletben Katy és Jimmy Woo oldalán vette fel a harcot az utcákat elözönlő zombikkal, akik óriási számbeli fölényük miatt garantáltan a véget jelentenék számukra, ha nem bukkanna fel az utolsó pillanatban a Mandarin, hogy a tíz gyűrű segítségével, önmagát is feláldozva megmentse a megharapott Shang-Chit és társait. Az ízelítő második fele már egy Mad Max-szerű jövőt mutatott, félreérthetetlenül utalva arra, hogy nem sikerült megfékezni a zombiapokalipszist.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)