Hirdetés

Váratlan fordulattal ért véget a gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Alec Baldwin ügye

|

Az amerikai színész könnyekben tört ki a tárgyaláson, miután a bíró ismertette döntését.

Hirdetés

Július 12-én, pénteken több évnyi jogi huzavona végére tett pontot egy új-mexikói bíró, amikor elutasította az Alec Baldwinnal szemben indított pert. Az amerikai színészt már másodjára vádolta meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel az ügyészség Halyna Hutchins operatőr 2021. október 21-én bekövetkezett halála miatt. A 42 éves nő a Rust című western forgatásán veszítette életét, amikor elsült a Baldwin kezében tartott pisztoly. A kellékfegyverben éles lövedék volt, amely megsebesítette Joel Souzát, a film rendezőjét is.

A színész ügyvédei beadvánnyal fordultak a bírósághoz, amelyben a vád ejtését és a büntetőeljárás megszüntetését kérvényezték arra hivatkozva, hogy az ügyészség bizonyítékot tartott vissza. Mint kiderült, nem minden, a lőszerekkel kapcsolatos információt osztottak meg a védelemmel, és emiatt Mary Marlowe Sommer bíró elrendelte az eljárás megszüntetését, egyúttal elfogultnak nevezte a vádhatóságot, amely sikertelenül próbált azzal érvelni, hogy a szóban forgó töltényeknek nincs közük az esethez.

Hirdetés

Kari T. Morrisey ügyész csalódottan ugyan, de kénytelen volt tudomásul venni a bíró döntését, aminek kihirdetésekor Baldwin elsírta magát, miközben összeölelkezett a szintén zokogó feleségével. A színész örömkönnyeire magyarázatot ad, hogy miután ezzel a váddal már nem állíthatják újra bíróság elé, biztosan elkerüli Hannah Gutierrez-Reed sorsát, a produkció fegyvermesteréét, akinek másfél évre rács mögé kell vonulnia egy áprilisi ítélet szerint.

Bár a vádhatóság eszköztelen maradt, Baldwinnal és producertársaival szemben folyik még egy polgári peres eljárás, amit egy Gloria Allred nevű ügyvéd kezdeményezett az elhunyt operatőr Ukrajnában élő szüleinek és testvérének képviseletében. Továbbá könnyen meglehet, hogy Hutchins férje is jogorvoslathoz folyamodik majd, mivel minden kifizetés teljesült a még korábban kötött, peren kívüli megállapodásban foglaltak szerint.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)