Hirdetés

Uwe Boll ismét filmet rendez, mindenki fusson, amerre lát!

|

Nem tartott sokáig a kényszerű száműzetés, új filmmel jelentkezik a videojátékosok mumusa. Már trailert is kapott a First Shift.

Hirdetés

Valószínűleg még fénykorában is egy kézen meg lehetett számolni Uwe Boll, a német antitalentum rajongóit, aki 2016-ban bejelentette, hogy felhagy a filmezéssel, de nem ám azért, mert rátört a megvilágosodás, esetleg belátta volna a munkásságát érő kritikák jogosságát, hanem mert szerint egyszerűen haldoklott az iparág, és már nem engedhette meg magának, hogy filmeket forgasson. A legnagyobb érvágást azonban nem a DVD- és Blu-ray piac bezuhanása jelentette számára, és még csak nem is a streamingplatformok térhódítása, hanem az, hogy Németországban megváltoztak azok az adótörvények, amelyek korábban direkt nézhetetlenül rossz filmek készítésére sarkallták Bollt.

Visszavonulása csupán pár évig tartott, már 2020-ban pedzegetni kezdte, hogy újra rendezne, és valóban, két évvel később bemutatták a Hanau (Deutschland im Winter - Part 1) című produkciót, amelynek alapjául egy rasszista indíttatású, az elkövetővel együtt tizenegy halálos áldozattal járó terrortámadás szolgált. Ennek a lehangoló fogadtatása sem szegte kedvét, új projektbe vágott, melynek kedvéért visszatért az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Tavaly forgott New York-i helyszíneken a First Shift című bűnügyi dráma, amelynek nemcsak a rendezését vállalta magára Boll, de ő írta a forgatókönyvet, és látta el egyúttal a produceri teendőket is. Annak ellenére, hogy a munkakörülmények miatt jogi eljárás alá is vonták, sikerült befejeznie az alkotást, amit egy karlsruhei filmfesztiválon, az Independent Days International Filmfesten mutattak be áprilisban. Szeptembertől pedig már a mozik is vetíteni fogják, első körben az Egyesült Államokban és Kanadában.

A First Shift egy veterán brooklyni zsaru, Deo Russo (Gino Anthony Pesi) és Atlantából átvezényelt új társa, a zöldfülű Angela Dutton (Kristen Renton) első közös járőrözéséről, tizenkét, erőszakos cselekményekkel, köztük gyilkosságokkal teli óra eseményeiről szól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)