Hirdetés

Új részekkel folytatódik a Magyar népmesék

|

Az epizódok kiválasztását Jankovics Marcell és Mikulás Ferenc kezdték meg, de előbbi sajnos már nem érte meg a végeredményt.

Hirdetés

A kecskeméti rajzfilmstúdió egyik klasszikusa a Magyar népmesék, amely 1976. és 2011. között száz epizódot kapott Mikulás Ferenc ötleteinek és Jankovics Marcell vizualitásának egyesítésével, de Horváth Mária és Nagy Lajos is dolgoztak rajta vezető rendezőként. A zenei aláfestést népdalok felhasználásával a Kaláka együttes teremtette meg, és bár több kiváló színművész is kölcsönözte hangját a történetekhez, a leginkább Szabó Gyula orgánuma fonódott össze velük. 

2020-ban hungarikummá nyilvánították a kultikus alkotást, amely a Kecskemétfilm Kft. bejelentése alapján 2025-ben tizenhárom vadonatúj epizóddal bővül. Az új részek kiválasztását Jankovics Marcell és Mikulás Ferenc kezdték meg, és besegített Tóth Gábor néprajzkutató is, de sajnos Szabó és Jankovics sem láthatja már a projekt révbe érését: előbbi 2014-ben, utóbbi 2021-ben hunyt el.

Hirdetés

Jankovics Marcell helyére Csákovics Lajos lépett, aki a Toldi sorozatban társrendezőként dolgozott együtt volt kollégájával, Csákovics pedig további alkotókat vont be a munkába, így az új epizódok megalkotásában közreműködik Bogyó Péter, Király Krisztián és Maticska Zsolt is.

A Nemzeti Filmintézet és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott új részek forgatókönyvei már elkészültek, amiképpen a hangfelvételeken is túlvannak, melyeket ezúttal is ismert színművészek bevonásával vettek fel. Csákovics Lajos elmondta, hogy visszatérnek az első évadok puritánabb látványvilágához a későbbi szezonokra jellemző díszesebb stílus helyett, de a rajongóknak nincs okuk aggódni:

"Hangulatában mindenképpen hozni fogja azt a klasszikust, ami miatt mindenki szereti a Magyar népmesék sorozatot."

A Kecskemétfilm Kft. munkatársai egyébként nemcsak ezzel a projekttel vannak elfoglalva, hanem két másikkal is: az egyik a Cigánymesék sorozat, aminek már az utolsó epizódjain dolgozik a 3D-csapat, miközben készítik elő Lázár Ervin regénye alapján A Négyszögletű Kerek Erdő széria folytatását, amelynek első négy részét már korábban összehozták. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)