Hirdetés

Tudtad, hogy Luke Skywalker mellett Mark Hamillnek volt egy másik Star Wars szerepe is?

|

Nem csak Luke Skywalkert játszotta el a messzi-messzi galaxisban.

Hirdetés

Ha bármilyen kontextusban felmerül Mark Hamill neve, akkor szinte mindenki előtt azonnal a Star Wars univerzum, és nyilván Luke Skywalker karaktere jelenik meg, elvégre az idén már 73 esztendős színész őt alakítva robbant meg a köztudatba még 1977-ben, az Egy új reménnyel. Hamill aztán persze a Disney-féle folytatástrilógiában is visszatért, de maradjunk annyiban, nem minden rajongó volt kibékülve azzal, ahogy búcsút kellett intenie a karakterének. 

Kevesen tudják azonban, hogy nem Luke volt Hamill egyetlen Csillagok háborúja szerepe. Ő szinkronizálta ugyanis az eredeti verzióban a Star Wars: The Clone Wars című animációs sorozatban Darth Bane-t, a legendás sith nagyurat, aki előbb a ma már Legendák néven futó régi kánonban volt fontos szereplő, aztán idővel átemelték őt az új kontinuitásba is - Bane azért kiemelten fontos figura, mert ő találta ki a "kettő szabályát", vagyis azt a rendszert, amelyben egyszerre csak egy sith mester és egy tanítvány létezhet. 

Hirdetés

A The Clone Wars animációs széria Sacrifice című részében maga Bane (vagyis az ő szelleme) is felbukkant, Yodával került szembe - itt szinkronizálta őt Mark Hamill. Így festett az ominózus jelenet a hatodik évad 19. részében:

Persze nem véletlen esett az alkotók választása épp Hamillre, hiszen a színész korábban többszörösen is bizonyított szinkronos fronton, elvégre a Batman: The Animated Seriesben az ő hangján szólalt meg Joker, és később több más projektben is szinkronizálta a bűn bohóchercegét - egyébként nem csak animációs filmekben és sorozatokban, hanem például olyan videojátékokban is, mint a MultiVersus, a LEGO DC Super-Villains, vagy a Batman: Arkham játékok.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)