Hirdetés

Trump halálát kívánta egy koncerten Jack Black zenésztársa, nem maradtak el a következmények

|

Black maga jelentette be, hogy felfüggesztették a turnéjukat és a zenekart is.

Hirdetés

Az internetnek és a médiának köszönhetően az egész világon végigfutott annak a híre, hogy merényletet kíséreltek meg Donald Trump volt amerikai elnök ellen az egyik beszédje során, és bár a tettes csak a fülét találta el, illetve az arcát súrolta a politikusnak, a nézők közül hárman rosszabbul jártak: egyvalaki meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. Az elkövetőt lelőtték, és teljes körű vizsgálatot tartanak, miközben az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden valamint pártállástól függetlenül számos más politikus is felszólalt az erőszak ellen.

Az ügyről mindenkinek megvan a maga véleménye: a legtöbbeket megrázták a történtek, de van, aki ismét a fegyverszabályozás szigorítását szorgalmazza, más a felszított indulatok következményét látja a lövésekben, és olyan is akad, aki az alufóliacsákóját felrakva összeesküvést lát az egész mögött. Jack Black zenésztársának, a Tenacious D másik tagjának, Kyle Gassnak is van állásfoglalása a történtekkel kapcsolatban, csakhogy azt nem négyszemközt, hanem nyilvánosan mondta el, és alaposan meg is ütötte miatta a bokáját. De nemcsak ő, hanem a banda is.

Hirdetés

Kyle Gass és Jack Black vasárnap a Tenacious D-vel Ausztráliában koncerteztek az aktuális turnéjuk keretében, Gass pedig aznap ünnepelte a 64. születésnapját, akit fel is köszöntöttek egy tortával a színpadon, társa még el is énekelte neki a Happy Birthday nótát. A szokáshoz híven kívánnia is kellett egyet, amire a zenész rávágta, hogy "legközelebb találjátok el Trumpot". A közönség tagjai közül többen is levideózták az esetet, és sokan nevettek is rajta, Black pedig nem különösebben foglalkozott ott helyben azzal, hogy ízléstelen volt-e ezzel viccelődni vagy sem, viszont ahogy kikerültek a felvételek, rengetegen rájuk szálltak, ezek hatására mindketten reagáltak Instagramon. 

Gass bocsánatot kért, kihangsúlyozva, hogy semmilyen formában nem támogatja az erőszakot:

"Az a szöveg, amit vasárnap este Sydneyben a színpadon improvizáltam rendkívül helytelen, veszélyes és szörnyű hiba volt. Semmiféle erőszakot nem tűrök el, semmilyen formában, senkivel szemben. Ami történt, az tragédia volt, és hihetetlenül sajnálom, hogy ilyen súlyos mértékben cserben hagyott az ítélőképességem. Mélységesen bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és őszintén sajnálom, ha fájdalmat okoztam".

Black pedig elnézést kért, hogy nem reagált rá azonnal, és drasztikus lépést jelentett be:

"Váratlanul ért, ami elhangzott a vasárnapi koncerten. Soha nem hunynék szemet a gyűlöletbeszéd felett, nem bátorítanám a politikai erőszakot semmilyen formában. Hosszas gondolkodás után nem érzem már helyénvalónak a Tenacious D turnéjának folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervet felfüggesztünk. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásért és a megértésért."

Hogy a Tenacious D fennmaradó turnéhelyszíneinek vásárlói hogyan kapnak visszatérítést, arról később adnak felvilágosítást, de a jelenlegi fellépések mellett egy októberi koncertsorozatot is terveztek, hogy támogassák a Rock the Vote-ot, a fiatalokat szavazásra buzdító nonprofit szervezetet, valamint már régóta szerették volna összehozni a 2006-os vígjátékuk, a Tenacious D folytatását, amely azóta kultstátuszba került, ám egyhamar egyikből sem lesz semmi. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)