Hirdetés

Több mint 700 millió forintért kelt el a világ legdrágább Harry Potter relikviája

|

Négyen percekig licitáltak a Harry Potter világának darabkájára.

Hirdetés

A napokban zajlott le az az aukció, melyen a Harry Potter és a bölcsek köve első illusztrációjának eredeti példánya talált új gazdára. A kép a könyv első kiadásának legelső festménye, így számítani lehetett arra, hogy sok pénzért fog elkelni.

A szakértők eredetileg 400 000 és 600 000 dollár körülire saccolták a végösszeget, de a valódi ár ennek sokszorosa volt. Az új tulajdonos 1,9 millió dollárért (703 millió forintért) vitte el a Harry Pottert és a Roxfort Expresszt ábrázoló akvarell képet.

Hirdetés

A Harry Potter és a bölcsek kövének első nyomtatásához az akkor még 23 éves Thomas Taylor készítette a festményt. Harry a vonat előtt állva várja jövőbeli kalandjait, ez volt az első kép, ami Rowling szövegét illusztrációba öntötte.

Nem csoda hát, hogy négyen is licitáltak az eredeti festményre, és aukció pedig 10 percen keresztül zajlott. A győztes nevét végül nem közölték, de jóval többet fizetett, mint a kép első tulajdonosa. Az érintett alkotás ugyanis egyszer már aukcióra volt bocsájtva 2001-ben, akkor pedig 85 750 fontot adott érte a licit nyertese.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)